Darrers dies, darreres recomanacions…

Bon dia,

Tercera (i darrera) setmana de vacances. Hem canviat d’aires. Del nord al sud. Ens agrada casa nostra, tenim un País ple d’indrets preciosos, de racons bonics, de personatges per descobrir, de plats rebons. Ja ho diu Lluís Llach: venim de nord, venim del sud, de terra endins de mar enllà…

En línia als posts de les dues últimes setmanes, vull compartir amb vosaltres més coses per descobrir de les comarques de Tarragona; llocs, personatges, plats típics, més llibres…

Una passejada sota el mar:

Què tal una passejada sota l’aigua per les platges de l’Hospitalet de l’Infant? La foto de la capçalera no és el Carib ni Menorca. És una foto de les aigües de la Platja de l’Arenal. Allà, es pot fer Snorkel, a l’espai reservat pel Snorkel Platja. Podreu llegir el mar per sota l’aigua. Podreu descobrir un mar ple de sorpreses…
http://www.vandellos-hospitalet.cat/node/6819/download/d%C3%ADptic%20darrera%20versi%C3%B3.pdf

Una Festa Major diferent:

Coneixeu el Correfoc de Garcia (Ribera d’Ebre)?  Això sí, us haureu d’esperar la propera festa major. Una gran traca i més de 400 diables, coronen un dels correfocs més espectaculars del nostre país. Nou destí: agost 2016
http://ocionews.com/correfoc-de-garcia-xxxii-edicion-en-la-festa-major-2015/

A qui seguir a Twitter:

@j_morera (descobert gràcies a la Rosalia Ferrer – @milipicu), cinquena generació de forners de l’Espiga d’Or. Una forma diferent de fer pa. Una forma diferent d’arribar a l’ànima de l’usuari. Com? Creant una marca propera, que genera emocions positives. I amb un excel.lent tracte de les xarxes socials!

Anem de cuina: Una cuinera i Un plat:

http://www.lacuinadecasa.com, de la prestigiosa cuinera reusenca, Mariona Quadrada. Una llicenciada en filologia catalana que treballa en l’àmbit de la gastronomia des de l’any 1984 i s’ha especialitzat en la cuina del sud del país.

Què tal un “Romesco” al Serrallo de Tarragona? El romesco, a més de la famosa salsa freda per acompanyar amanides o bacallà o…,  és el suquet de peix típicament tarragoní que ofereixen molts restaurants de la ciutat, sobretot del port del Serrallo. Diuen els pescadors que va néixer a les barques del Serrallo per aprofitar el peix pescat que no es podia vendre.

Un altre llibre:

Primavera, Estiu, Etcètera de la Marta Rojals. Em declaro “superfan” de la Marta Rojals sí! A banda dels fabulosos articles de Vilaweb que us recomanava fa uns dies, és una gran escriptora. Dels dos llibres que ha escrit, em quedo amb el primer. Un trosset de la vida de l’Èlia. Una noia de la Palma d’Ebre. Una delícia escrita on no falta cap detall de les Terres de l’Ebre.

Amics, cal aprofitar els darrers dies, la traca final. A gaudir, que l’hivern és molt llarg.