Street Parade el festival electrònic més esperat a Zürich

El 26é Street Parade acabava aquesta nit a les 00.00h.  Han estat 900.000 persones les que han assistit aquest any a la desfilada de música electronica més boja de la ciutat de Zürich.

Any rere any i des de 1992, la casa del techno Street Parade organitza un festival que fascina a centenars de milers de fanàtics del ball arreu del món. La desfilada començava a les 13.00 hores, 25 camions – anomenats Love Mobiles- amb decoracions estrambòtiques, sistemes de música gegant i DJs d’arreu del món, conduïen entre la multitud de persones que envoltaven el llac de Zürich. Com si d’un gran carnaval és tractes, els carrers estaven replets de gent amb disfresses extravagants ballant al ritme de la música.

Street Parade 2017

La ruta, igual que l’any passat, s’iniciava a Utoquai al barri de Seefeld de Zürich, d’allà passava per la vora del llac a través de BellevueQuaibrücke i Bürkliplatz, arribant a Hafendamm Enge cap a les 10 de la nit. Al llarg dels 2,4 km, 8 grans escenaris completaven la selecció de música contemporània amb DJs i actes en viu.

Street Parade 2017

 

Street Parade 2017

Un cop els ‘Love Mobiles’ tornen al garatge i la claror de la lluna substitueix els ultims raigs de sol la festa continua en diferents clubs de la ciutat. Des del divendres a la nit fins a les primeres hores del matí de dilluns, prop de 100 festes tindran lloc a Zürich i voltants.

De Viladecans a Zürich
Aquest any l’esperat festival comptava amb la participació dels discjòqueis catalans Paco Osuna i Marc Maya que juntament amb el madrileny De La Swing (Domingo Bellot) i el gallec Toni Vargas conformaven la carrossa del club de Viladecans El Row. El Love Mobile del Row arribava amb el número 18 tot lluint una selva d’indígenes, plantes i animals exòtics. L’acompanyaven dos grans animals inflables de dimensió gegant (un rinoceront i un hipopòtam) i era una de les més decorades.

Street Parade 2017

 

Street Parade 2017

Al llarg de la desfilada l’alcohol i les drogues hi són presents inevitablement, és per això que des del 2001 la ciutat de Zürich posa diferents estands saferparty.ch “festa segura” perquè la gent que vulgui consumir substàncies il·legals, hi vagi a analitzar la puresa de les drogues que han comprat, de forma gratuïta. Així doncs després de la prova de fàrmacs, els consumidors poden decidir si prendre’s el que havien comprat o no tot sabent-ne la composició. Malgrat els esforços per oferir aquest servei només al voltant d’unes 30 persones en van fer ús.

Street Parade 2017

 

Street Parade 2017

Com més temps de festa transcorria més eren evidents els seus efectes secundaris. Les piles d’escombraries s’acumulaven als carrers i anaven creixent i creixent sense fre. Això sí avui al matí tot net i relluent com sempre.  Cada any, la Street Parade té un paper important no només per generar entusiasme per la música i l’art electrònics, que ara s’ha convertit en una àrea cultural ben establerta; També continua proporcionant impulsos importants per fomentar la diversitat de la música i la vida dels clubs.

Love never ends

“Esperem amb interès una pacífica i acolorida festa al carrer amb gent amant de la diversió i tolerants de tot el món” deia The Street Parade Zürich Association. Sota el lema d’aquest any “l’amor no acaba”, els organitzadors volien demostrar un cop més que els valors de la Street Parade defensen una convivència pacífica entre la civilització, independentment de la religió, el color de la pell o l’origen.

Street Parade 2017

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús