4.500 hipopòtams baixen el Limmat

“Laura, no et pots perdre la Limmatschwimmen” em van dir fa cosa de dues setmanes els amics de Zürich. “La que?” preguntava jo.

Limmatschwimmen

“La Limmatschwimmen, un cop a l’any i durant unes hores, habiliten parts del riu de Zürich on està prohibit anar perquè els ciutadans puguin baixar nadant, és una activitat molt divertida i aquest any es baixa amb cavallet de mar!”, encara no tenia clar de què es tractava tot, però les paraules nadar i cavallet de mar em van animar de seguida a apuntar-me al nou esdeveniment proposat.

Limmatschwimmen

Així doncs, aquest dissabte 26 d’agost va tenir lloc a Zürich la 53a edició de la Limmatschwimmen, una activitat esportiva que consisteix a baixar nedant 2.000 m de recorregut seguint el cabal del riu Limmat. Per la meva decepció, quant va arribar el dia esperat, pel Limmat només baixava gent amb hipopòtams “i els cavallets de mar?” em preguntava jo.

Limmatschwimmen

En alemany “Flusspferd”, literalment traduït significa cavall “pferd” i riu “fluss”, però els meus amics en traduir ràpidament em van dir que la mascota inflable d’aquest any 2017 seria un cavallet de mar. Un cop resolt el mal entès i igualment il·lusionada amb l‘Emil, el divertit hipopòtam que acompanyava als nadadors fins a la meta, em vaig disposar a gaudir de la jornada.

Limmatschwimmen

Limmatschwimmen

La Limmatschwimmen havia començat a les 12 del migdia per l’ewz-Challenge, el concurs per al nedador de natació més ràpid i seguia fins passades les 5 de la tarda. Cada participant tenia una hora assignada en la qual havia de recollir la seva entrada; una polsera i una bossa de plàstic amb el mateix número, de manera que deixaves la roba i altres pertinences abans d’entrar a l’aigua i un servei de barca te les transportava fins a la sortida on les anaves a recollir amb el número de la polsera. Cada 15 minuts un grup saltava a l’aigua fins les 16.15 h que sortien els últims.

Limmatschwimmen

 A part de gaudir de les vistes que oferia el trajecte, podies parar a prendre un te calent en diferents barques situades al llarg del recorregut. La temperatura de l’aigua era de 24° i vam tardar uns quaranta minuts a completar tot el recorregut. Com sempre a Suïssa tot ben pensat i organitzat. Policia, assistència mèdica, organitzadors, patrocinadors amb regals i l’ajuda de molts voluntaris. A tots els participants se’ls va regalar una beguda, l’Emil (la mascota), una fotografia del seu salt a l’aigua descarregable (busques l’hora en què vas saltar) i un obsequi d’un got de vidre amb especial disseny de la 53a edició.

Limmatschwimmen

Limmatschwimmen

Sota el hashtag #meinelimmat la radio ews energie ara sorteja un hipopòtam gegant a la millor foto. Aquí us deixo un petit vídeo que resumeix la jornada. 

Limmatschwimmen

L’activitat està oberta a tothom però per qüestions de seguretat té les places limitades, aquest any 4500. Se celebra un cop a l’any i des del 1945 sempre que les condicions del riu ho han permès. Aquest any per exemple, la nadada ja va haver d’ajornar-se una setmana per qüestions meteorològiques, però hi ha hagut anys que no s’ha pogut celebrar perquè era perillós o bé, perquè ningú se n’ha volgut fer càrrec. Si el cabal, volum i temperatura del riu ho permeten i són adequats pels banyistes tindrem una 54a edició l’any que ve.

Us deixo l’enllaç per si voleu visitar tota la galeria de fotos.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús