L’Autor

Nord i Sud, de la mateixa manera que Orient i Occident, no són –només- referències geogràfiques o punts cardinals. Són paraules amb una important càrrega simbòlica; una càrrega gestada durant segles, farcida de tòpics i, normalment, falses aparences.
A Itàlia nord i sud són, en molts sentits, realitats adverses; dues maneres antagòniques d’actuar, pensar i viure. Ara bé, ni el nord és tant civilitzat, ni el sud tant caòtic; no tots els napolitans són simpàtics, ni tots els milanesos elegants ni, molt menys, tots els venecians estirats. En aquest blog intentarem trobar l’ordre dins el caos, parlarem dels aspectes que ens acosten i ens allunyen a un país tant pròxim com Itàlia i reflexionarem sobre la seva història, llengua, cultura, política i literatura. Parlarem, en definitiva, de tot i de res, i mirarem de fer-ho des de nous punts de vista, perquè, tal i com passa amb nord i sud, tot canvia en funció del punt de referència.
Ivo Elies Oliveras (Vilafranca del Penedès 1987). Aprenent de medievalista. M’he format a la Universitat de Barcelona on m’he llicenciat en Història i he cursat un màster en Cultures Medievals. De la història n’he après, gràcies als mestres que he tingut, a ser una persona incrèdula, un crític convençut i un reflexiu escrupolós, potser massa. La història, com deia recentment Josep Fontana, o serveix per entendre el món o no serveix per res. Així doncs, miraré de recollir en aquest blog algunes de les impressions i reflexions de la meva estada al país de la gent àgil i desperta, dels bons menjars i de la bellesa artística més extraordinària, tot mirant d’entendre l’avui, l’ara i l’aquí.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús