Orlando i l’adéu d’Obama

1 940Q3SjRIiT7AtFT5JTkdQ

Són les 7h del matí i m’estic prenent el cafè que em dóna el bon dia. És d’hora, molt d’hora per començar a escriure pensaments com aquests, però tant els pensaments com les reflexions no segueixen cap horari. Els pensaments tenen vida pròpia i venen a nosaltres quan “ells” creuen que ho han de fer, som “nosaltres” qui ens hem de despertar, no “ells”.

Fa menys de dues setmanes, el President Barack Obama va alertar d’un possible atac com el d’Orlando. Segons comenta aquest article publicat el dilluns dia 13 de juny al Huffington Post, el problema és deu a que l’Associació del Rifle Nacional dels Estats Units, permet a qualsevol persona que no estigui a la llistra negra que pugui comprar QUALSEVOL tipus d’arma.

Per molt que certes persones vulguin culpar a l’Associació del Rifle, el fet és inexcusable. La pregunta és: Si tant evident és el culpable, per què no fan res al respecte i pressionen a l’ARN que canviï les seves lleïs? La resposta sembla tant evident que no m’agrada…gens. I al mateix temps, com pot un país que no se sap (o no vol) gestionar el seu pròpi armament nacional, donar lliçons armamentístiques i de “pau” internacional? La resposta a aquesta pregunta tampoc m’agrada…gens.

Però bé, tal i com podem veure en aquesta fotografía, el President Obama se’n va. Al novembre serà cosa de Clinton o Trump (espero que surti la Hillary, pel bé de tots…), per tant, aquest serà, o hauría de ser un tema important a l’agenda del nou President/a dels Estats Units. Desitjo de tot cor que se la mirin i l’obrin — l’agenda.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús