El vent del sud

Publicat al diari Avui l’11 de setembre del 2007.

Migjorn és el nom d’un vent del sud. InfoMigjorn és el nom d’una revista de la xarxa sobre l’actualitat de la nostra llengua, que, fent honor al seu nom, informa i ve del nostre sud, és a dir, del País Valencià. Dos valencians: Eugeni S. Reig, autor de l’obra Valencià en perill d’extinció, i el jove Enric Gil, encapçalen l’equip que tira endavant dia a dia InfoMigjorn, format per persones de tota la nostra àrea lingüística. Tot i que InfoMigjorn tot just fa dos anys que existeix, ja som gairebé quatre mil els subscriptors que rebem i llegim amb molt de gust –i de franc– aquesta revista als nostres ordinadors.

Els continguts bàsics d’InfoMigjorn són les notícies, entrevistes i articles sobre qüestions lingüístiques que es publiquen als diaris, sobretot a l’AVUI, El Punt, Diari de Balears i Levante. Jo crec que la gràcia principal d’InfoMigjorn és que, l’endemà mateix d’haver-se publicat, posa a l’abast dels lectors de la revista tot d’informacions, declaracions i opinions sobre la nostra llengua que, a causa de la fragmentació de la nostra àrea idiomàtica, se’ns escaparien. L’altre mèrit d’InfoMigjorn és que és una mostra reeixida de la vitalitat de l’àmbit civil: una colla de persones tiren endavant amb èxit una iniciativa sorgida de l’àmbit particular i que s’adreça als particulars.

En la diada en què recordem una derrota, és agradable de celebrar aquesta petita victòria procedent del País Valencià. Penso que és natural que les persones que tenim la dèria de la llengua siguem subscriptores d’InfoMigjorn. Per apuntar-s’hi, cal adreçar-se a InfoMigjorn-subscribe@yahoogroups.com .

Ara, a l’any 2014, per apuntar-s’hi cal adreçar-se a un altre lloc. Les persones interessades a rebre InfoMigjorn, que és la principal publicació que edita Eugeni S. Reig, poden formalitzar la subscripció –que és gratuïta– clicant aquí: http://www.migjorn.cat/alta.php

Pel que fa a aquest article que ara reedito, val a dir que és una primera fotografia meva d’InfoMigjorn, feta l’any 2007. Per cert, els subscriptors de la revista ara ja som més de deu mil.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús