La segona vida d’InfoMigjorn

Publicat al diari Avui el 22 de setembre del 2008.

El vent de migjorn ve del sud i InfoMigjorn ve d’un equip encapçalat per un home del sud, Eugeni S. Reig, que és fill d’Alcoi i viu a València. Tal com sabem els vuit mil subscriptors que rebem i llegim amb molt de gust –i de franc– aquesta revista sobre l’actualitat lingüística als nostres ordinadors, InfoMigjorn és un recull de notícies, entrevistes i articles publicats a la premsa de tota la nostra àrea idiomàtica.

Després d’un temps de silenci, potser per allò que deia Joan Salvat-Papasseit: “perquè per tornar a néixer necessiteu morir”, InfoMigjorn ha començat una segona vida, ara de bracet amb Drac telemàtic i amb quatre edicions cada setmana: els dilluns, els dimarts, els dimecres i els dijous. Donar-se d’alta és ben fàcil i val molt la pena, si és que us interesseu per les qüestions lingüístiques: només cal adreçar-se a http://infomigjorn.drac.com/alta i anotar-hi el nom i el correu electrònic on voleu rebre aquesta revista virtual.

Però l’amic Eugeni S. Reig també és actualitat per dues coses més. D’una banda, acaba de publicar el llibre Les nostres paraules, editat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, en què prossegueix la seva tasca per salvar el patrimoni lèxic del poble valencià. D’altra banda, ha esdevingut articulista permanent sobre temes lingüístics al setmanari El Punt del País Valencià. La veritat és que Eugeni S. Reig fa una síntesi admirable entre la lucidesa clara sobre la situació real de la nostra llengua i l’acció sense desànim a favor de la vitalitat del català, a través de tot d’iniciatives com InfoMigjorn, els seus llibres i els seus articles.

Vet aquí un article meu del 2008, que reedito amb molt de gust. D’una banda, perquè l’amic Eugeni S. Reig ha publicat fa poc a Edicions Bromera la que segurament és la seva obra magna com a lexicòleg, que és el llibre El valencià de sempre. D’altra banda, perquè precisament ara InfoMigjorn és a punt de començar una nova vida, que coincidirà amb el canvi d’any per allò que diem d’any nou, vida nova.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús