Precaució … arriba la neu !

S’acosta el fred i amb ell les probables nevades. L’any passat vàrem poder observar com molts dels bloquejos de carreteres es produïen per la manca de coneixement dels conductors en la conducció amb la carretera nevada o amb plaques de gel. Per això us donem alguns consells bàsics de conducció amb neu.

mb-350-4matic-100b5203.jpg

Foto:  Jordi Casals Fast Parcmotor

1 .- Augmenteu l’atenció

En circumstancies adverses cal anticipar els problemes i estar més alerta que mai. La vista es la que treballa en busca d’obstacles. Compteu amb que les distancies de frenada s’allarguen molt.
2 .- Suavitat en la conducció

La anticipació ens permetrà evitar qualsevol tipus de maniobra brusca (frenades fortes, acceleracions brusques, gir excessiu del volant, etc … ). Totes les nostres accions al volant han de ser a càmera lenta.

El pedal de l’accelerador, igual que el del fre, cal usar-los amb molta delicadesa. Utilitzem  el motor com a fre, amb una marxa mes curta del que portaríem a fi d’evitar haver de frenar o reduir marxes.

3.- Conèixer el cotxe

Conèixer el funcionament dels sistemes de seguretat activa del cotxe ABS, ESP, ASR, etc…  pels que hem pagat una petita fortuna, es clau per a practicar una conducció segura. Saber com treballa l’ESP es essencial  per fer allò que gairebé ningú no fa per desconeixement i por. En el cas que ens ocupa … desconnectar-lo. Excepte si portem pneumàtics d’hivern llavors millor no fer-ho.

4.- Saber utilitzar les cadenes

No cal dir que cal estar segur de saber posar les cadenes oi? El que no cal es aturar-se a posar-les si no es del tot necessari. Som un país de majoria urbanita i quan veiem veu al marge de la carretera ja hi ha qui posa les cadenes, com si fos divertit ! Doncs bé a part d’entorpir enormement la circulació, malmetreu els pneumàtics i l’asfalt si no hi ha prou gruix de neu.

5.- Sentit comú.

Conduir amb por es un dels pitjors enemics a la carretera, si no us veieu en cor de sortir a la carretera en aquestes condicions millor quedar-se a casa. Es infinitament més segur per a un mateix i pels altres. Regla bàsica de la conducció: no conduir mai per sobre de les possibilitats de cada conductor.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús