Renovar el carnet sense anar a les oficines de la DGT

El nou reglament que va entrar en vigor el passat maig permet renovar el carnet de conduir sense necessitat  d’acudir a les oficines de trànsit, ja que les taxes es podran abonar  en els mateixos centres en què se superi l’examen psicotècnic. Gràcies a  aquesta modificació, el mateix dia que se superi aquesta prova per  renovar la llicència, si es té carnet i no s’ha esgotat el saldo de  punts, el centre lliurarà un document provisional a l’usuari perquè  pugui conduir durant 90 dies fins que la Fàbrica Nacional de Moneda i  Timbre enviï el carnet definitiu al seu domicili.

El  Govern calcula que, en permetre als centres psicotècnics que gestionin  la pròrroga de la vigència dels permisos o llicències de conducció, quan  així ho demani l’interessat, els conductors estalviaran un total de 7,2  milions d’euros i 3.600.000 hores en concepte de desplaçaments, ja que  es reduiran les cues a les oficines de Trànsit.

Amb  el nou canvi, les gestions es podran realitzar per via telemàtica, de  manera que els centres connectats a la Direcció General de Trànsit (DGT)  no tindrien per què cobrar una quantitat addicional per aquest tràmit. A  més, els centres de reconeixement hauran de remetre per via telemàtica  al Registre de conductors i infractors els historials clínics en els  quals es recolzen els informes d’aptitud psicofísica al moment de  realitzar l’examen, de manera que el Govern podrà constatar que els  informes són el resultat “d’una exploració completa de l’estat de salut  de l’afectat”.

Aquest nou reglament simplifica els  tràmits administratius que comporta l’exigència de l’informe d’aptitud  psicofísica per poder obtenir els permisos i llicències de conducció. Es  preveu també que els centres puguin contractar amb una clínica la  prestació de serveis d’oftalmologia, en lloc d’haver de comptar amb un  metge oftalmòleg en el centre. També es crea la figura del director  facultatiu, que serà el responsable de la signatura de l’informe  d’aptitud psicofísica en aquells supòsits en què el director del centre  no reuneixi la consideració de facultatiu.

Els  informes d’aptitud psicofísica s’hauran emetre en format telemàtic de  manera immediata al Registre de conductors i infractors, així com els  historials clínics en els quals es recolzen els informes d’aptitud  psicofísica. Els informes d’aptitud psicofísica tindran efecte a tot el  territori nacional, mentre que en l’actualitat només podien tenir efecte  en la província on estigués ubicat el centre.

Així que ja ho sabeu, si us cal renovar el carnet, no cal moure’s de casa.


Etiquetes , , ,

1 comentari

 • Àlex

  08/02/2011 13:55

  En primer lloc s’haurien de puntualitzar moltes coses que es diuen en aquest bloc.

  a) Respecte a que els usuaris s’estalviaran hores de cues, és possible. El que no diu el bloc és que els CRM – Centres de reconeixement Mèdic – han duplicat la tarifa en els darrers 5 anys, de 33 a 70 €.
  b) Al mateix temps que han doblat el preu han reduït en 2 professionals la seva plantilla. ja no cal un infermer/a ni l’oftalmòleg.
  c) Que les l’import de les taxes de trànsit s’han encarit per sobre de l’IPC i sense cap justificació més que la recaptatòria perquè si ara ja no cal ser atès per un funcionari i tota la gestió administrativa la fan els CRM, ja em direu en què es justifica la taxa de 22,40€.

  I per últim, la darrera frase continua sent certa, per desgràcia per a tots. Continuen existint “xiringuitos” que poden emetre certificacions sense la presència de la persona. Tots en coneixeu algun, oi ?

  Quan hi aneu a un centre a fer la revisió, després de les exploracions obligatòries, us lliuraran uns documents. Hi han centres que fan servir el software oficial de la DGT, en canvi, hi han d’altres que utilitzen un software que permet fer el mateix que el de la DGT però on pots adjuntar arxius de signatura i de fotografia que permeten falsejar la presència real de les persones. I tot això amb la connivència de les autoritats de la DGT i la del president-delegat comercial de l’empresa que comercialitza el software.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús