Retallada de velocitat a 110km/h

El Consell de Ministres del govern espanyol ha aprovat una mesura que ens afecta a tots els conductors. A partir del 7 de març, la velocitat màxima a les autopistes i autovies es reduirà de 120 km/h a 110 km/h. La revolta popular a Líbia a encès les alarmes davant la preocupació de un preu excessivament disparat del petroli. I no es per menys, doncs Espanya es el tercer client en importància del país nord-africà, més preocupat ara pel seu futur que per l’or negre. Alfredo Pérez Rubalcaba comentava que la mesura restrictiva dels 110 km/h és per aconseguir una reducció de consum energètic, cosa que l’usuari no es creu i que en realitat, només serveix per engreixar els beneficis dels fabricants de senyals de transit.

El senyor vicepresident del govern d’Espanya assegura que la mesura reduirà el consum dels vehicles de benzina un 15% i dels dièsel un 10%. El que no explica és que si el parc automobilístic es renovés més sovint, els consums i les emissions serien menors gracies els importants avenços que els fabricants estan aconseguint. Però això pot costar diners i ara no convé: sempre és més fàcil apretar als mateixos. (alhora que donen un important argument a l’oposició a les pròximes eleccions…).

Però la noticia no és tan dolenta. Sembla que te caràcter provisional fins que els països revoltats tornin a la normalitat, encara que segurament llavors ens tornaran a enredar dient-nos la bona noticia de que pugen el limit a 120km/h, això si, sense abaixar el preu de la benzina que ja estarà pels núvols. Tan de bo el dia que la pugin ho facin amb seny i escoltin les propostes del Sr Felip Puig de anar a 130km/h, que ja ens toca alguna alegria de tant en tant.

L’altre aparent bona noticia és que es reduirà un 5% el preu del bitllet dels trens de rodalies i de mitjana distància, amb l’afany de reduir l’us dels cotxes. El que tampoc diuen és que la reducció suposa deixar-ho com fa dos mesos i que el servei ferroviari és en una situació precària (pel que fa a casa nostre, es clar). Potser ja va sent hora que aprenguin a fer números de veritat, estalviant en coses absurdes i innecessàries del seu govern i deixin de castigar al poble constantment. A veure si els propers a revoltar-nos som nosaltres…

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús