Passejant entre hantaumes e toristes

Ua crotz, ua hòssa entifornada damb flors, un bust de no sai qui -toti me semblen parièrs- e un grup de japonesi damb es sues maishines de fotos mèrca Sony penjant deth còth. Païsatge singular d’un cementèri. Des de hè uns ans se desvolupen nombroses visites en lòcs a on s’escote eth pas dera Mort en cada cornèr. Eth torisme dera mort ei ua auta modalitat que nèish entà satisfar ua demanda. Mès, enquia on a arribat eth limit deth capitalisme?

En Buenos Aires existissen diferents agéncies que aufrissen rutes e guides ath long deth cementèri dera Recoleta. Coma a d’èster trapar-se un grup de toristes damb es sues bermudes beige, camises hawaianes plapades de suor dejós deth braç, lunetes de solei mèrca Raibon e estornejant ua revista de mòbles entà refrescase dera calorassa asfixianta ath temps que un òme damb ua sotana escura e ua dalha conde remoquets sus Eth bon de Joe, eth lhòco de Billy -normaument nòms americans-, eca, a poqui metres d’a on rebrembam ath noste amic o familiar que demore etèrnament deuant dera escenificacion de Malajadilha adés de Nadau de Tim Burton?

Per sort, era majoria dera gent que visite es cementèris pendant aguesti dies, son catèrves que pòrten flors e non pas trastes digitaus. E non seguissen cap guide, perquè, ena sua memòria e eth son còr, an ben present eth lòc a on diguèren adiu ad aqueth pegarràs que tan les hège arrir, tan les fotie e tan trapen de mens.

Dehòra deth mar de hòsses e cavòts, un grup de toristes asiàtics s’apropen a tot piston. Semble coma s’acabessen d’escotar era Guerra des Mons d’Orson Welles e húgessen espampariadi. Mès auè ei eth dia de Toti es Sants, e eth respècte pera tradicion a mès pes qu’er interès des toristes. Per sort, passen de long direccion a un monument que se quilhe mès enlà.

Milèrs de visites en es cementèris entà Toti es Sants

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús