Eth prètz dera nhèu

Eth vint-e-sies de noveme se celebrèc en pabelhon d’espòrts de Sort era entrega de prèmis as prumèrs classificats deth Circuito Freeride Pirineos 2011. Es guanhadors d’aguesta modalitat, basada en baishar per dehòra de pista damb era supervision d’enquia sies jutges, sigueren Aymar Navarro e Marta Benaiges en esquí , Alex Martínex e Mònica Font ena especialitat d’snow, e Albert Bros en telemark.

Es valents que practiquen aguest espòrt, pujen tucs perdudi en miei d’un desèrt blanc entà dempús pientales dessús des sues taules e esquís. Se eth prètz des forfatis des estacions catalanes continue creishent coma enquia ara, en un futur non massa luenhan, es que estimen er esqui s’hauran de cauçar damb raquetes e crampós.

Era mieja der increment deth prètz deth forfait en es catorze estacions ei de cinquanta centims. Un aument leugèr a còp de uelh. Mès, ena hiestreta de venta es prètzi son tan nauti coma eth caviar o eth champaigne Moet Chandon.  Baqueira-Beret continue mercant rècords: un forfait de dia entà un adult coste quaranta sies èuros. A tot açò, moltes estacions demoren daurir era pròpleu dimenjada. Peth moment, non creigui que cubren aguestes animalades entà ralhar es esquís, perqué nhèu, lo que se’n ditz nhèu, non n’a queigut guaire.

De nau en Sort, era temperatura en carrèr ei de sies graus, e eth Pòrt dera Bonaigua ei mès verd qu’era Lana de Les. Laguens deth pabelhon, es riders guanhadors receberen coma prèmi un parelh d’esquís tà dehòra de pista. A cap peth naut, aguestes taules costen uns cinc cents èuros. Guaireben cent èuros mens que un forfait de temporada. Se volem esquiar, semble que mos calerà apréner a hèr freeride.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús