Amortatz es mobils, comence era television de qualitat

Eth dissabte tres de deseme se celebrèc en Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) era 17ª edicion dera mòstra de television de qualitat, mès coneishuda coma Miniput. Es reproduccions son documentaus  que denoncien situacions reaus ignorades pera societat. Toti es videos mòstren que pera pantalha nèra deth nòste minjador tanben i a lòc tà programes diferents des que cada dia s’enpòrten tota era audiència e que qualifiqui de: neurodegeneratius.

Era prumèra reproduccion –era que mès m’agradèc–, ei un judici fictici, ja que non se celebrèc, sus era expolsion –a plec de braç– des sues cases des vesins de Cleveland pes patrons de Wall Street que an crompat es bastisses. De quí ei eth tòrt? Es bancs dauen ipotèques que eth pòble non podie pagar, e families der èst dera ciutat eren eroses per auer un losat dejós deth quau minjar e dormir. A miejans des nauanta, eth govèrn yankee daue ajudes economiques tà baishar er indèx de praubesa entà que tot eth país -eth país dera libertat- aguesse ua propietat ath sòn nòm.

Damb eth tipic avocat jueu defenent eth pòble, e un nòrd-american gròs e barbut, eth judici fictici compde damb era preséncia de testimònis dirèctes sus er abandon massiu en èst de Cleveland. Un peleja, en es jutjats, interessanta e plia de nuds capviradi.

Ena realitat non i auèc cap senténcia, perqué es capmèstres de Wall Street sauvèren era celebracion deth judici. Un exemple de que non totes es persones son iguals deuant dera lei.

Ua television publica valenta

Miniput

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús