Net de bièra… e fotbòl

Arribe era demorada net. Dempús de molti dies escotant era canson, Madrid e Barça se enfronten en un düèl que comence a cansar. Que se trivote, Villa o Alexis ena dauantèra, defensa de tres, de quate o de cinquanta, eca. Tot alimentat per ua premsa cada còp mès jauna e semblanta as programes deth còr. A mes, era hegemonia des dues equipes en panorama internacionau a engreishat un conflicte basat en discussions de saumets.

Es mieis de Madrid hènt, per exemple,  un reportatge sus es victòries des blancs, es arròdes de premsa de Guardiola o es numeròs e estadistiques dera equipa catalana. Rapidaments es diaris esportius e televisions de Barcelona aluguen es alarmes e contraataquen. Ara longa, se bastís ua torciròla qu’arribe a transformar-se un sense sentit d’allusions sus petits detalhs, insignificants a còp de uelh e magnificats per un collectiu mès mau vist cada dia que passe.

Dempús de trabalhar coma redactor d’esports en Diari de Tarragona, consideri que se pot hèr periodisme esportiu de qualitat sense quèir enes arratères des sensacionalistes. Actuauments, diaris d’informacion generau coma La Vanguardia, Ara, El País o El Periódico aufrissen milhors e rigorosi  contenguts sus esports que non pas es que s’ocupen d’eri exclusivaments.

A tot açò, ja ei ora de qu’era pilòta comence a rodar.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús