Un aute pas

Er aranés continue traspassant frontères. Eth deluns 26 de deseme se presentèc eth nau format televisiu Aran TV que se veirà a trauérs deth canau Lleida TV. Aguest projècte nèish dera collaboracion deth sindic, Carlos Barrera, er alcalde de Vielha e Mijaran, Àlex Moga, e eth Grup Segre.

Es cambis politics acostumen a portar modificacions de toti es colors. Açò non ei cap nauetat. Es mieis de comunicacion tostemp s’an considerat coma eth quart poder, e per aquerò caminen dera man damb era politica. Ei lo mès normau deth món quan coneishes aguest àmbit.

Damb eth finau dera legislatura de Paco Boya (UA), eth projècte d’Hèm TV s’acabèc. Des d’un punt de vista personau e professionau, an hèt un trabalh seriós e molt ben detalhat. Sense curbir era actualitat pera manca de mieis e recorsi, an mostrat ahèrs actuaus relacionats damb era Val d’Aran deishant un nivèu fòrça naut.

Ara ei eth torn de Convergència. Desconeishi es antecedents periodistics de Manuel Moga (Aran TV). Mès li dongui un vòt de confidança per arriscar-se en ua aventura tan malaisida coma ei eth periodisme en aranés. Comunicar ena nòsta lengua compòrte ua funcion sociau e non se pot publicar quinsevolh causa. Non tot vau. Cau exigir rigor e veracitat informatiua e aunestitat critica.

Molta sòrt!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús