Cambis…

Er estat de Samoa, situat en Pacific Sur, a decidit qu’eth dia d’aué non existisque. Bueno, tad eri signifique qu’ei era darrèra jornada der an. D’aguesta forma jamès coneisheran eth diuendres 30 de deseme de 2011. Damb eth saut dera franja oraria, eth govern demore trèir-ne avantatges comerciaus e entath torisme.

Aguest non ei eth prumèr cop qu’eth país, de 180.000 abitants, cambie elements importants deth dia a dia. En 1892 celebrèren eth quate de junhsèga dus viatges  entà alinhar-se damb eth calendari des EUA. E hèr sonque dus ans, es coches passèren de condusir pera dreta ara quèrra.

Quan pensi en Samoa, me ven ath cap Oscar Acosta, mès coneishut coma eth Doctor Gonzo –personatge dera novèla e pellicula Fear and Loathing in Las Vegas, escrita per Hunter S. Thompson–. Er avocat ei un tipe singular, miei lhòcu, hartèra e drogadicte. Le pogui imaginar corrent d’un costat ar aute dera carretèra: “Coma avocat tòn, t’aconselhi qu’anèsquem peth miei”. Un gran individu dera istòria deth cine pòc reconeishut.

Aguesti samoans son era repèra. Au mens eth sòn govern cambie bèra causa –encara que sigue era ora–. En europa des dera entrada der èuro, es mens modificacions possibles e toti a víuer deth conde.

Erós an nau a toti e vigilatz damb es mòssos!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús