Trincant es pès deth cèu

“Auèm viscut per dessús des nòstes possibilitats”. Aguesta senténcia ei era mès segondada enes darrèri mesi. Normauments, acompanhada dera qüestion: “ère de besonh er aeropòrt d’Alguaire?”. Donques seguraments non. Mès, ei ua realitat entà trèir-ne chuc; e que trinque damb eth mercat toristic tradicionau dera Val d’Aran.

Pendent aguesta setmana, es responsables deth tour operador britanic Neilson-Thomas Cook, qu’arribe enquia Alguaire, an visitat era Val entà conéisher d’apròp era aufèrta toristica deth país aranés. Eth director deth producte, Keith Francis, a coneishut de prumèra man es diuèrses oportunitats toristiques araneses des der esquí enquia es arraïtz gastronomics, eth patrimoni culturau e eth miei naturau. Damb açò, era promocion dera Val en Anglaterra creisherà enes pròplèus ans.

Ara se daurís ua naua situacion entà toti aqueri emprenedors que sajen en mercat anglés. Hèt inimaginable hè quate dies –quan er aeropòrt non existie. Deuant des naui besonhs qu’apareishen s’a d’actuar entà qu’era clientèla britanica non sigue sasoèra sonque d’iuèrn. E atau promòir un torisme sostenible damb eth tresòr dera Val –que non ei era nhèu se non eth conjunt naturau. A més, bastir lòcs de trabalh entà es joèni que non trapen mès que gana e toti aqueri que damb era arribada dera calor an d’hèr coa ena oficina de trabalh.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús