Entre flòcs de nhèu

Ath long dera pròplèu dimenjada, er aranés Aymar Navarro competirà damb es mielhors riders deth món ena cursa Nendaz Freeride en es Alps de Soïssa. Eth vesin de Les ja a somat boni resultats aguesta sason, guanhant per dusau còp consecutiu era pròva dera Val d’Aran per arribentor deth Tuc Baciver, e acabant tercèr en Open d’El Dorado d’Andorra.

Autanlèu comencèc a caminar, jamès a patit pòur as espòrts. Açò, ath cant d’un bon hèr d’aguestes activitats e longues ores d’exercici, l’amièc a entrar ena equipa de competicion deth Club d’Esquí Val d’Aran (CEVA). Mès tard, tanben passèc peth deth Club Aranés Espòrts Iuèrn (CAEI). Hè practicaments tres ans, deishèc d’esquiar laguens dera pista tà començar a córrer dehòra d’era.

D’alavetz tot son bones noticies. En 2011, artenhèc  eth Circuit Freeride Pirineus dempús de somar es trionfi de Boi e Aran e acabar segond ena Jam Extrem d’Andorra. Ara, guarde eth Nendaz Freeride damb era victòria coma objectiu entà accedir ara gran finau Xtreme de Verbier tanben en Soïssa.

Damb açò, Aymar non a deishat d’èster aqueth petit lhòco que baishaue Escornacrabes quan encara non arribaue ara balustrada deth telesèra. Ua vida plia de nhèu. Ua vida ath torn de blanc, mès plia de color.

Molta sòrt!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús