Eth dia dera grèva

E tu, qué vòs èster de gran?

Trabalhar aué en dia semble mès un luxe que non pas un dret. Donques er atur en Catalonha a passat deth 6,6% en 2007 enquia mès deth 20% actuau. Ua de cada cinc persones damb capacitat entà trabalhar non ac pot hèr, e es numeròs en Espanha van camin d’èster ua de cada quate. A tot açò, es cambis ena legislacion laborau non amien a pensar ena ua mielhora a cuert temps.

Indignacion deuant des naues mesures dera reforma laborau. Era grèva generau ei ua realitat. A condar des manifestacions deth passat 15 de mai, era gent s’a susmautat contra es politics e, ara fins, ges ath carrèr. Era luta per un present e futur mielhor a començat. S’està viuent un mauestar mès enlà des politics. Es sindicats tanben an estat sentenciadi pera societat. Ath long de molti ans, an carat sense lheuar era veu quan eth ciutadan e es trabalhadors les auien de besonh.

Es conseqüéncies dera crisi economica les patís eth pòble en prumèr lòc. Er Estat tanben, mès eri son –en júnher damb es entitats economiques e bancaries– responsables der hame sociau. Era boishòrla immobiliària non s’hole ne pete per era soleta. Donques ara, qui a petat i era paciéncia dera gent. Persones que paguen es sòns impòsti entà era sua mala gestion per part de politics.

29M. Seguraments era data se desbrembarà damb es pas des ans. Demorant qu’aquerò signifique ua naua situacion de benestar. Mès ara madeish, era protèsta passege per toti es carrèrs de Catalonha e Espanha non entà hèr eth feniant, mès lèu eth contrari; entà demanar trabalh en un mon on es illusions hè temps que se perderen.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús