Mejans entath futur, aué!

Aguesta dimenjada a neishut un mejan de comunicacion en occitan que daurís ua naua pòrta entà er aranés. Eth Jornalet ei un diari digitau d’informacion generau ath long de tota Occitania. Era Val d’Aran ei representada per disparièrs collaboradors e era constant susvelha deth jornalista Ferriòl Macip, qui aguesta setmana se definie en Meddia Aranés coma un “gran amorós” deth país aranés.

Era data de lançament d’aguesta gaseta d’informacion non ei per edart. Aguest dissabte, Tolosa a acuelhut era grèva biennau pera lengua d’òc. Entre 30.000 (segontes era organizacion) e 25.000 (ditz era policia) persones gessèren ath carrèr en ua jornada reivincaditua –ua situacion excellenta entà dar a coneisher eth nau diari– que demòstre eth besonh sociau d’un mejan de comunicacion en aguesta lengua.

Deuant deth barrament de diaris de referéncia e forts grops de comunicacion, eth futur deth periodisme passe per bastir projèctes umils amiats entà un public fòrça definit. Ath delà d’açò, era incorporacion des nauères tecnologiques e hilats sociaus ei clau entà subervíue. A còp de uelh, Jornalet complís aguesti requisits en tot demorar ua longa vida.

Un aute supòrt en aranés. Non n’i a guaires. Mès anin-anan, se quen es frontères naturaus dera Val d’Aran entara difusion dera lengua, patrimoni e cultura. Hèt qu’a d’assegurar ua eréncia pròpia as generacions deth deman.

Fòrça sòrt Jornalet!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús