‘Aran In Edit’, ETH documentau sus eth freeride aranés

Eth passat dimèrcles se presentèc eth trailer d’Aran In Edit, un documentau sus eth freeride dera Val d’Aran. Aguest tast deth setau art aguec lòc en Refugi Rosta  de Salardú e La Luna  d’Arties. Enes dues cites, es bastisses s’aumpliren coma jamès. Donques aguesta produccion deth director aranés Nil Torremocha ei fòrça demorada per toti es vesins dera Val.

“Ei ua pellicula d’esquí a trauèrs des vivéncies des riders” explique Torremocha, qui dempús de mès de 75 ores ath darrèr dera camèra, e d’autes longues d’edicion que l’e demoren, destaque que “volem promòir era Val d’Aran e potenciar eth freeride en Euròpa e Espanha”. Eth flim serà present en disparièrs hestivaus internacionaus coma es de Torelló, Saint Lary e Vitoria. A més, tanben viatjarà as Estats Units entà competir damb es qui mès chuc trèn d’aguesta varianta: “encara qu’ajam un pressupòst mès baish, a nivèu qualitatiu mos apropam fòrça” remèrque Torremocha.

Era Val non destaque per auer nombrosi directors de cine, ne artistes d’autes disciplines. Ei ua sòrt compdar damb emprenedors creatius coma Nil entà auer un reconeishement mès enlà des pistes d’esquí –que tanben an eth sòn valer–. Mès, ena diuersitat de recorsi  s’amague era riquesa d’un país.

Peth moment, sonque podem compdar es dies enquiath mes de noveme tà auer eth plaser de vèir Aran In Edit, en tot desirar qu’es americans se queden damb era boca dubèrta.

Coneish mès ahèrs sus era presentacion deth trailer (skiamos magazine) (jornalet)

Imatge dera presentacion deth trailer en La Luna d’Arties

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús