Menjar ràpid, aliment de proximitat bo i vi català

És una tríada màgica que busco sovint a l’hora de fer un dinar que sigui tan curt com el pensament d’un Furbi.

Tens poc temps però no vols malgastar-lo en àpats de fregits o en un entrepà ingerit a peu dret o caminant. On vas?

Al Fastvínic, de Barcelona, que l’únic que té d’exòtic és el nom, perquè els ingredients amb què componen els menús són de proximitat i ecològics, i els vins de la carta són tots catalans.

Somio en el dia que no caldrà que ressalti en una ressenya que els vins del restaurant són catalans, però les últimes estadístiques indiquen que de cada 10 ampolles de vins obertes a restaurants de Catalunya, 3 només són catalans. Si amb els aliments s’ha aconseguit valorar el que és proper i bo, amb els vins per què encara no és així quan precisament la qualitat hi acompanya i molt?

Continuo amb el Fastvínic. Dos motius més pel qual el recomano: 1) té proposta per a vegetarians i vegans 2) el preu de tots, absolutament tots, els menús no excedeix els 15 €, amb vi inclòs.

Descric alguns dels menús. Les amanides, com a entrants, i les fruites, com a postres, hi són, com també els entrepans fets amb una gamma de pans per triar, com el de cereals, de pagès, integral o coca de Folgueroles. Per dins dels entrepans, les opcions són ruca amb tomàquet i formatge, botifarra amb ceba carmel·litzada, roast beef amb mostassa i mel, bacallà a la llauna, embotits o hamburguesa vegetal, entre d’altres. Jo us recomano el de calçots, amb romesco i escarola amb pa sense gluten, que costa 6 €.

A l’hora de triar la beguda, la proposta és enjogassada perquè cal anar a caixa per adquirir-hi una targeta, com si fos les típiques de crèdit, amb el pressupost que es vol gastar en copes. Cada copa de vi, de la marca Riedel, costa 2 € (aproximadament), de manera que si es preveu que es beuran dues copes de vins, el pressupost de la targeta serà de 4€.

L’opció permet triar vins diferents, gràcies als assortidors de 24 vins preparats que hi ha dins del menjador, i a més, autoservir-se en el moment que cadascú trobi oportú.

Fastvínic és tan coherent amb la proposta que ofereix, que tots els materials que es fan servir per menjar (excepte les safates de fusta i les copes de vi Riedel) són biodegradables. I com que l’aposta forta és per la sostenibilitat, l’interior del local busca el màxim estalvi energètic i garanteix que els residus i emissions contaminants es minimitzen. Per això, Fastvínic va aconseguir la certificació LEED, atorgada pel Green Building Council d’Estats Units, que és referent internacional en disseny, construcció i operació d’edificis ecològics d’alt rendiment.

Per acabar, les fotos dels plats, imprescindibles perquè la teoria que el menjar entra pels ulls és ben vigent. La càmera que he triat amb èxit és la LEGRIA mini, de la casa Canon, que és videocàmera també, i sobretot molt fàcil de fer servir i de transportar pel seu tamany reduït. Us la recomano especialment per a tots els foodies que cuineu i aneu fent fotos dels vostres plats. El binomi gastronomia & càmera de fotos i vídeos just el començo. Bon profit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús