El porc fa menú d’alta volada a l’Eggs

Al restaurant l’Eggs, a Barcelona, hi ha el primer menú ibèric del món. Així de contundent. L’ha ideat el cuiner Paco Pérez; el proveïdor de la matèria ibèrica és Arturo Sánchez, i el nom de la simfonia gastronòmica és  “Sabors de matança“.

Els plats del menú inèdit, que es poden degustar des d’avui mateix i fins al dia 9 de març, són: pernil ibèric Arturo Sánchez; un segon de molletes de ploma ibèrica i pernil; un tercer fet amb secret ibèric (part de la carn del porc), amb suc de pebrots i ou ferrat; llangardaix (una altra part del porc) en botifarra amb mongetes del ganxet; ventall en fricandó, amb tòfona, i bolets i postres finals, que és pastís cremós de formatge. El preu: 38 €, amb iva inclòs.

Just en aquestes dates, març-abril, s’acaben les matances del porc, i és el moment que es poden degustar els productes més frescos. “Ni a Gijuelo mateix no existeix aquest menú“, expliquen els productors Arturo Sánchez, mentre recorden que només és pernil ibèric de pota negra el porc de pura raça ibèrica, que ha pasturat a l’aire lliure en “las montaneras“, és a dir que d’octubre a març ha menjat aglans (bellotas), que és el temps de temporada del fruit.

Per la seva banda, en Paco Pérez relata que la carn del porc ibèric és una de les agraïdes a l’hora de cuinar perquè de tanta qualitat que té és senzilla. Un dels plats que destaca és el llangardaix en botifarra, que prepara a l’Eggs, i que està segur que tindrà tant d’èxit, que es mantindrà a la carta més enllà del menú que ha creat per recordar que la matança del porc ja ha acabat i comença el temps de degustar-ne els productes més frescos.

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús