Carta a “MasterChef”

Benvingut “MasterChef”,

Sóc periodista especialitzada en gastronomia.

Fa anys que per la meva feina visito cuines i cuiners. I just per això m’he fet fan incondicional d’alguns d’ells quan els he vist com treballaven a la cuina i, sobretot, per la manera com es relacionaven amb l’equip creatiu.

N’hi ha molts que m’han dit que l’estrès i els atacs de cor són el pa de cada dia dins de la cuina. Fins i tot m’han arribat a explicar l’anècdota del cuiner que van treure en braços perquè l’ambulància se l’emportés ràpidament a l’hospital. Sí, és així. És un ofici estressant, però l’educació, com en totes les àrees de la vida, hi té un pes cabdal.

A la cuina de la xef Carme Ruscalleda no hi ha crits ni nervis. Ni ningú que pregunta tres vegades seguides amb cara de poca simpatia: “Per què?, per què?, per què?”, quan la becada està massa cuita. El que hi ha és organització i, sobretot, educació.

És un exemple. Us puc dir noms de més cuiners que tenen clar que el respecte i les bones maneres són prioritaris. Com els que vau convidar a la final com a jurat, els germans Roca.

A “MasterChef” heu demostrat que els caps de cuina són unes persones arrogants, cridaneres, desafiadores.

Els aspirants  espero que tinguin clar de no voler-los imitar mai. Per molt bons que siguin cuinant, si no ets persona, no ets res.

Una altra història és que el compartament agressiu hagi estat una exigència del paper del programa. Com em temo que és.

Si és així, sincerament quina llàstima. Un programa amb tanta audiència que es dedica a fer conèixer caps de cuina incompetents com a persones ha perdut el millor que podia haver ofert: el sentit bàsic de la humanitat, ajudar els altres per fer una feina en equip excel·lent.

És clar, en televisó els crits i els mals rotllos donen més share.

Si creieu que no hi ha innovació ni altres maneres de fer programes de cuina, potser es podria tornar a l’etapa de les cavernes. L’home també cridava a l’hora d’anar a caçar animals. Uff. Allò sí que eren nervis.

Foto que el pastisser Jordi Roca va penjar a Instagram ahir a la nit

Foto que el pastisser Jordi Roca va penjar a Instagram ahir a la nit

 

 

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús