La cultura

Fes alguna cosa. Escriu una obra de teatre, documenta’t per començar una novel·la, llegeix llibres que et serveixin pel futur, i pel present, i pel passat, per demà, per ahir. Forma’t, treballa més. Comença un bloc en el que t’obliguis a escriure cada dia, i no només obliga’t a escriure cada dia, sinó que obliga’t a triar una cançó cada dia. Relaciona aquesta cançó amb un llibre, o amb una obra de teatre, un llibre que no has escrit tu, perquè tu no escrius res ara. Escriu alguna cosa, va, sisplau, fa molt que no escrius res, llegeix, has de llegir si vols relacionar cada cançó que tries amb alguna altra cosa. Llegeix més, escriu més, escolta més.
Ets exigent, vols poder dir que tens totes les hores del dia ocupades, vols poder dir que has escrit tres obres de teatre l’últim any, que n’has estrenat dues, vols poder dir que no has parat. Vols saber per què has après a viure la cultura d’aquesta manera, quan a vegades és molt millor viure-la amb calma, descansant, vivint-la a un altre ritme.
The Wake és una cançó que de bones a primeres no hauries dit mai que t’agradaria. No coneixies The Albertans. Al principi es deien Sex with an Angel. Són de New York. Paul Auster va néixer al costat, a New Jersey. I va escriure una novel·la que, quan l’has llegida, et fa viure la vida amb un altre ritme: The invention of solitude

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús