Està prohibit

Ets al Mercadona, has carregat el carro, vas cap a la cua. Tries una cua. Uns clients estan acabant. T’hi fiques. El caixer surt de la caixa. Segueixes ficant les teves coses. El caixer no ha tornat a la caixa. A darrere teu, altre clients comencen a fer cua. La dona gran de darrera teu porta una jaqueta molt maca. T’ajups a agafar els cereals per posar-los a la caixa. Creues la mirada amb la dona de darrera. Somrieu. El caixer encara no ha tornat. Veus passar una caixera. Veu la teva caixa buida. Et mira, ella no somriu. Et diu: “Aquesta caixa està tancada”. Tu et mires la caixa. No la veus tancada. Dius que no la veus tancada. Ella diu “Si no hi ha ningú, és que està tancada”. Entens que no et cobraran en aquella caixa. La dona de darrera teu, la de la jaqueta maca, també ho entén i corre cap a la caixa buida del costat, on s’hi ha posat la caixera i diu: “Passin per aquí”. La dona de la jaqueta maca no només ha passat per aquí, sinó que ja ha començat a deixar-hi totes les seves coses. T’encens. I li dius a la dona de la jaqueta maca: “Senyora, però no em passi a davant, sisplau”. I la dona de la jaqueta maca diu: “Nen, doncs espavila que no tenim tot el dia”. “Per què em parla així?” “Tu també m’has parlat malament”. La dona de la jaqueta maca és estúpida. I la seva jaqueta maca fa boles. I la caixera li dóna la raó. 
Està prohibit ficar-se en una caixa que està tancada quan ningú diu que està tancada, quan el caixer no t’ha dit que estava tancada, quan la dona de darrera és estúpida i es pensa que perquè és més gran et pot faltar al respecte. La gent gran et falta al respecte quan ets més jove. La gent jove no els podem faltar al respecte perquè són grans. No ens podem enfadar. Et costa enfadar-te, vius com si estigués prohibit. No t’enfades amb ningú, no vols que s’enfadin amb tu. No dius mai coses lletges a ningú, ni males paraules. Et penses que està prohibit. I no ho està. Enfada’t amb qui vulguis.
Miss Kittin diu coses lletges i també en fa. A la cançó Frank Sinatra, xupa polles, esnifa coca i demana que li llepin el cul. I no li fa vergonya dir-ho, perquè riu. Miss Kittin no té vergonya. Miss Kittin punxarà aquest divendres a la Sala Apolo. Tu potser hi aniràs. A aquelles hores no pots anar al súper: primer perquè estarà tancat i, segon, perquè vés a saber quant tardaràs a tornar-hi després del mal moment de l’altre dia. Et sents ridícul. Et passen sovint, coses així, a la vida. Sembles Larry David, a la sèrie Curb your Enthusiasm. Mira-la, et sentiràs millor.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús