Els pobles

El teu avi està començant a perdre el nord. La teva àvia ha passat uns dies a l’hospital i han hagut d’estar separats. La teva mare els ha cuidat tant com ha pogut. La teva tia, que és menys forta i pateix més, ha tret energies de sota les pedres i ha anat amunt i avall. De Darnius, el poble dels teus avis, a Figueres, on viu ella. És la teva família.
El teu avi es moria de ganes que tornés la teva àvia, la seva dona. No ho deia, a la teva família mai no es diuen aquestes coses. Ara la teva àvia ja és a casa. El teu avi no saps on és. No sap on és. El teu avi està començant a perdre el nord. La teva mare i la teva tia estan espantades. Tu també. La teva àvia també. El teu avi ara diu que no viu a Darnius, que la casa on viu des de fa més de 60 anys, que la casa que fa més de 60 anys que és a Darnius, ja no és a Darnius, diu, és un altre poble. El teu avi ja no sap a quin poble viu. I quan li sents dir, se’t trenca el cor.
El teu avi ara viu a molts pobles alhora. Els pobles del teu avi són els millors per viure-hi. Cada dia viu al que li sembla millor. S’hi sent molt còmode fins que surt al carrer i s’adona que tots aquells pobles que s’havia imaginat tornen a ser el mateix, Darnius. I llavors no entén res. I s’espanta. I la teva àvia també s’espanta. I la teva mare i la teva tia també s’espanten i pensen que ha arribat el moment de cuidar dels pares com mai no ho havien fet abans.
Aniran de poble en poble cuidant dels teus avis.
Arcade Fire van llançar la cançó We used to wait amb una proposta molt interessant. Si entres al link següent The Wilderness downtown pots personalitzar-te el vídeoclip de la cançó amb les imatges del lloc on vas néixer. A Terres de Vidre, Alessandro Baricco escriu sobre la terra que un no pot deixar mai de sentir com a pròpia. Has llegit aquest llibre tres o quatre vegades. Saps que un dia o altre ho tornaràs a fer.

1 comentari

  • xavi

    18/02/2013 15:29

    Una abraçada ben forta.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús