Les fotos

Has tornat. Has fet fotos. Les fotos no s’assemblen en res a tot el que has vist. això ho tenen, les fotos. Però les ensenyes. Ensenyar fotos és pesat. Pel que les ensenya, quan són més de 500 i pel que les veu encara més. Ensenyes les fotos. Ho expliques tot amb un somriure. Sincer, el vatge t’ha anat molt bé. Ho expliques als teus amics fent una cervesa, als teus amics al sofà, ho expliques a la teva família quan els vas a veure. Els vas a veure poc. T’has acostumat a veure poc a la teva família. T’has acostumat a fer la teva. A vegades et fa por. Has estat 15 dies fora. Has pensat en tothom. Els ensenyes les fotos a tothom. Tothom deu pensar “que no ens hi estiguem dues hores, sisplau”. Has portat algun souvenir. No saps per què n’acabes comprant. No t’agraden els souvenirs. Els que has comprat són lletjos. Expressament.
Els dones a la teva família mentre miren les fotos. Cada cop et sents més a prop de la teva família. Tens més de trenta anys. Hi va haver un temps que parlaves poc amb la teva família. Ara hi parles molt. Els ho expliques gairebé tot. I ells també. I ara saps coses que abans no sabies. Malgrat els veus menys, els coneixes més. I com més els coneixes, més t’alegra tenir una família i més pateixies per ella. Ens fem grans. Es fan grans. Estan contents que puguis viatjar i fer la teva. Estan contents però ara veus que també tenen problemes. Has trigat, però t’has fet gran i ara estàs content amb ells però també pateixes més. Tot és més intens. T’agrada que sigui així, malgrat tot.
Has dubtat de posar una cançó tan trista però tan maca com aquesta el dia del teu retorn. El_Txef_A és un dj de Bilbao. Per compensar, llegiràs Bullet Park, de John Cheever. Les històries de Cheever són dures, però l’humor que hi posa no té preu. Dels millors autors que has llegit.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús