Els teus calés

Moltes vegades surts de casa i pagues un euro. Vius a Barcelona. Sortir de casa és car. A vegades pagues un euro per agafar el metro o el bus (i, sí, tens un abonament, imagina’t què pagaries si no el tinguessis), a vegades pagues un euro i mig perquè vas a fer un cafè amb llet, a vegades pagues deu euros perquè passes per davant d’una llibreria i et compres un llibre, a vegades pagues 35 euros perquè obres la bústia abans de sortir de casa i hi tens la factura de la llum, a vegades pagues dos euros més perquè fas alguna trucada amb el mòbil i ja has superat el límit de trucades de Movistar. En definitiva, has sortit de casa i t’ha costat més de cinquanta euros.
Com que no vols que la cosa segueixi així, bàsicament perquè no pots o viuràs sota un pont, tens dues opcions: la primera és no sortir de casa (no parlarem del que et costa estar-te un dia a casa, si comptem la despesa de llum, aigua, gas, internet, menjar i dividint el lloguer en 30 dies). Però una opció tan radical com aquesta et costa de contemplar. L’altre seria sortir de casa i fer un”sinpa”. No pagar al metro, no pagar al bus, robar el llibre de la llibreria, beure’t el cafè amb llet que li ha sobrat a la persona que ocupava la taula on tu t’has assegut, enviar senyals de fum en comptes d’una trucada de Movistar… Això seria una solució, però el problema és que no hi creus. No creus que les coses anessin bé, així. No creus que aquesta sigui la solució.
Creus que han de canviar coses. Potser has de canviar de mentalitat i mirar de no gastar tant. No deixaràs de llegir, però hi ha biblioteques, hi ha amics que tenen llibres i, no ho has dit, però tens molta roba a l’armari i no cal que te’n compris tan sovint. No cal que gastis tant. Barcelona et fa gastar (és cara de collons, diu tothom, i és veritat), però no siguis covard i planta-li cara a Barcelona. Surt al carrer amb dos collons.
Winds of Change és una cançó del 2011 de Tale of Us, un duo mig de Nova York, mig de Toronto instal·lat a Berlin. No surt a l’Spotify. Es veu que els músisa a Spotify tampoc no guanyen gaires calés. Un dia en parlaràs. A Ahora sabréis lo que es correr, de Dave Eggers, hi ha molts diners, però els protagonistes no estan acostumats a remenar-los. Tenir calés no és fàcil per tothom.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús