Has estat al sol

Has estat al sol. Però no estàs moreno, no enganyis a ningú. No estaràs mai moreno. Fa molts anys, quan eres petit i feies allò d’anar-te’n a casa d’un amic a l’agost, una casa al costat de la platja, t’estaves dies i dies al sol, matí i tarda, i te’n tornaves, al cap de quinze dies, igual de blanc. Potser més i tot perquè, si et comparaves amb els altres, la teva tendència era clarament cap al blanc nuclear.
Has fet nudisme. Has comprovat que hi ha parts del cos que es posen més morenes que altres. Però són parts que no es veuen. Segueixes sent blanc. Hi ha coses que s’han d’assumir.
Has estat al sol, aquest cap de setmana, perquè ha fet sol. I avui és dilluns i també fa sol. Et penses que és primavera, tothom s’ho pensa, i es treu la roba (no fa nudisme). A la ràdio, diuen que dimecres tornarà a fer fred, però potser la gent ja haurà guardat la roba. I sortirà al carrer sense abrigar. T’acostumes ràpidament al bon temps. La gent s’acostuma a les bones coses.
La gent es va acostumar ràpidament a viure bé,  la gent es va acostumar a viure com si fóssim els reis del mambo. Fa poc vas estar a Buenos Aires. Hauria d’haver fet sol perquè allà és estiu, però no en feia. Potser no en feia, perquè, allà, fa anys, també vivien feliços, i ara potser no tant. Ho vas veure, vas veure que Barcelona (perquè vius a Barcelona, potser estàs llegint això des d’un altre país, però vius a Barcelona), vas veure i vas pensar que Barcelona podia anar per aquell camí.
Potser avui fa un bon dia, però no t’hi acostumis. I tampoc no t’acostumis a fer escrits tan pessimistes com aquest d’avui, sisplau, que fa bon dia. I això no ho pot negar ningú.
Sort que la cançó de David Lynch és estranyament positiva. Ningú ho diria pel seu vídeo. I és una cançó que s’enganxa, no te la trauràs del cap fàcilment. David Lynch també fa pel·lícules que no et treus del cap fàcilment. Vas odiar Mulholland Drive el primer cop que la vas veure, però ara voldries ser la Naomi Watts per poder viure Mulholland Drive una vegada rere l’altra. Et sembla que té la pell tan blanca com tu.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús