Has sobreviscut

Divendres passat van voler acabar amb tu. No van poder, però sí que van aconseguir fer-te patir. Per no  semblar frívol, no t’atreveixes a comparar-ho amb tortures xineses de l’estil “la gota que cau eternament sobre el teu cap”, però sí que ho poses a la mateixa alçada que aquella seqüència de Trainspotting en la que l’Ewan McGregor precisament veu els trens passar imparablement per culpa del mono. L’habitació, forrada d’imatges de trens, es converteix en un malson.
Al teu pis, no hi ha trens a les parets. No n’hi ha avui ni n’hi havia divendres. Divendres tampoc no hi havia internet, al teu pis. Els d’ONO van voler acabar amb tu, et van deixar sense internet a casa tot un dia. 
Vas patir. Vas començar a pensar en totes les coses que fas cada dia amb internet i gairebé no et pots ni acabar l’esmorzar. Això que t’estaven fent era una gran putada. Els d’ONO tenen la culpa d’aquell divendres tan dur, però tu també. T’has canviat de companyia i es veu que, en el traspàs de poders, aquestes coses poden passar. Com que ets humà, és el segon cop que et passa. Fa uns mesos vas canviar de companyia també (una tradició com una altra), però llavors et van deixar quinze dies sense internet. Allò sí que va ser mortal. Per sort, vas ressuscitar.
Per sort, tens un mòbil amb internet.
Per sort, vas sobreviure a divendres. I quan va acabar el dia et vas adonar que, en el fons, es pot viure (un dia, dos, uns quants, no gaires, sisplau) sense internet. Et vas adonar que hi ha moments que estàs a punt de creuar el límit de l’addicció, de la bogeria. Però estàs content perquè encara no ets allà. Pensa que tant que vas patir divendres sense internet i ahir, diumenge, vas sortir de casa sense el mòbil (sense voler). I no et va passar res. Curiós. No et va passar res.
Muse presentarà el seu nou disc, curiós també, el proper 7 de juny a Barcelona. Hi aniràs. John Irving acaba de ser traduït al català, amb la seva última novel·la, In one person. És curiós, també, que últimament ja no t’agradaven tant les novel·les de l’Irving, però amb aquesta t’hi has reconciliat.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús