Fas teatre i mates nens

Mentre eres a la cua del súpermercat, un dels nois que col·loca bé els tetrabricks de llet a les prestatgeries s’ha acostat a la caixera que avui no anava maquillada. Amb la falsa intenció d’explicar-li una història sense que ningú el sentís, l’ha informada que l’home que acabava de passar per caixa roba alguna cosa cada dia però que no saben com atrapar-lo. El noi dels tetrabricks de llet estava segur que és un lladre important. De fet, n’estava tan segur que ha anat inflant la història fins al punt de dir que l’home que roba coses cada dia forma part d’una xarxa organitzada. A la caixera que avui no anava maquillada li ha encantat sentir aquesta història. S’ho ha passat teta.
Vas treballar a l’FNAC. En el fons era una feina divertida. Quan no ho era, alguna tarda que hi havia pocs clients, acostumàveu a imputar els pocs que passaven per allà. Els imputàveu amb càrrecs com ara: ser rics amb problemes familiars molt greus, haver-se barallat un dia a fora l’FNAC i haver tacat la moqueta amb sang, haver escupit a algun altre client no imputat… Llavors s’apropava el segurata i comentàveu quants d’aquests clients imputats havien anat a l’habitació per ser escorcollats. Us agradava el morbo. T’agrada el morbo. A tothom li agrada. Sentir aquestes històries, veure-les, viure-les i, quan no és possible, inventar-les.
Escrius teatre. A les teves obres molt sovint mates nens, o esquitxes a tothom amb sang, o atropelles algú, o algun cop de pedra o dos. T’ho passes teta i, en el fons, saps que a la gent (a vegades) li fa gràcia. Al teatre, pots fer-hi totes les bogeries que vulguis i a la gent li encanta. Són històries, la gent en vol. Mates nens, la gent no vol que matis nens, però tal com ho intentes fer tu, tens la sensació que en el fons, a molts els agrada sentir-ho, a molts potser no. A alguns els agrada veure-ho, perquè t’ho has inventat. Perquè són històries.
El teatre serveix per inventar històries. El teatre serveix. S’ha fer el que sigui (matar nens, enamorar parelles, desbancar reis), però s’ha de fer teatre. S’ha de fer.
Violent forma part del disc Shadows de The New Division. Sang és una obra de Lars Norén que t’hauria agradat escriure a tu.

1 comentari

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús