La gent humil

La teva mare no és monàrquica però sempre ha dit que la infanta Cristina li agrada molt. Sempre ha dit que la infanta Cristina és molt humil. Més d’un cop li has intentat treure aquesta idea del cap, però ella està encantada creient que la infanta Cristina la saludarà un dia quan es trobin per Figueres, perquè la infanta Cristina és tan humil que un dia viurà a Figueres.
Dient això sembla que te’n riguis de la teva mare, però no és aquesta la intenció. Durant molts anys, els mitjans de comunicació han aconseguit fer creure a molta gent que la infanta Cristina és una amiga més, que pot anar a la perruqueria amb tu, que no té els diners ni el poder que realment té.
La infanta Cristina és tan humil i tan bona persona que mai no faria res dolent. La infanta Cristina és la metonímia de la seva família. No li agraden els elefants, no té problemes de malucs (ara no recordes si els té gaire grossos, però segurament si és ana humil els deu tenir normalets), la infanta Cristina deu parlar millor el català que la seva mare, que no el deu parlar, la infanta Cristina sembla centrada, sembla humil, però la infanta Cristina està imputada. Metafòricament, la seva família ho està molt últimament, també.
Ara trucaràs a la teva mare i li preguntaràs què en pensa de la infanta Cristina. La teva mare no és tonta:,al contrari. Per molt que digués tot això de la infanta Cristina, ella també els ha acabat veient el llautó (a tota aquesta família) i ara parlaràs amb ella i comentareu si aquest jutge que l’ha imputada acabarà fent alguna cosa de debò. O potser amb una imputació n’hi haurà prou i, amb tota la seva humilitat, la infanta Cristina tornarà a casa i vendrà la seva imatge d’humil i de bona persona i seguirà fent el bé per tots nosaltres.
Chris Malinchak és de NYC i So good to me és la seva cançó més coneguda. La novel·la més coneguda de Orson Scott Card és El juego de ender. Malgrat que amb el temps has descobert que és un conservador una mica homòfob (i això ha fet que deixessis de llegir els seus llibres) no pots negar que aquesta novel·la et va agradar molt. 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús