Ets fosc

Has agafat el metro i estava relativament ple de gent. Hi ha hagut dies pitjors. Has anat a buscar el teu racó de sempre (ets un animal de costums). Recolzat a una cantonada, t’has trobat al costat d’un noi que no arribava als trenta anys i que era molt alt. Duia uns cascos que t’han cridat l’atenció i te’ls has mirat. La música t’agrada, els cascos també. Per això li miraves els cascos. Ell se n’ha adonat i t’ha mirat malament. Què volies? Per què el miraves? Has apartat la mirada, ja està, no ha passat res.
Heu seguit de costat tot el trajecte. Hi ha hagut un moment que ell ha tret el seu mòbil de la butxaca. Aquest gest t’ha fet sortir de la teva abstracció (avui no llegies ni res) i, per inèrcia, has mirat què feia. Has vist que escrivia al whatsapp, però no llegies la conversa. Els teus ulls, simplement, s’han quedat clavats al seu mòbil, amb la mirada perduda. Però el noi t’ha vist mirant i s’ha imaginat que estaves llegint la conversa. Tu has vist que se n’adonava i has tornat a girar la mirada, però això encara t’ha delatat més. No miraves la seva conversa, però el teu gest ha fet que semblés que sí que l’estaves mirant. I el noi s’ha posat nerviós. Ha rigut, amb mala llet, volent dir: què collons t’importa la meva conversa? Ha començat a mirar-te molt malament, t’ha passat el mòbil per davant de la cara, xulejant, i tu no has fet res. Has preferit quedar-te congelat. Tenies por.
El noi era molt alt, i tenia ganes de treure el mal rotllo de tota la setmana amb tu. T’hauria pogut clavar un cop de puny. T’ha quedat un mal gust al cos, que creus que ja no et trauràs en tot el dia. La gent té un cantó fosc, massa fosc, i quan el veus t’espantes. Tu també tens el teu cantó fosc, i deus espantar a algú el dia que el treus.
Leonard Cohen també té un cantó fosc. Fun home d’Alison Bechdel també és prou fosca, però no negaràs que vas riure molt.
Nota: El vídeo que has penjat avui conté una cançó extra que no volies penjar, però és que no has trobat cap altre vídeo per penjar d’aquesta cançó. És la cançó número 50 de la llista d’Spotify. Té gràcia que no sigui electrònica.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús