Formes part d’un grup

Sou uns quants. Esteu junts contínuament, podeu parlar sempre que ho voleu. Sou gairebé una sola persona. No estàs mai tanta estona amb ningú com ho estàs amb tota aquesta gent. Qualsevol pot pensar que us estimeu molt. Sou un grup i teniu un nom: “Escolàpies:)”. Vau anar junts a l’escola i ara esteu junts al whatsapp. Whatsapp ha aconseguit que, des que vas acceptar entrar en aquest grup, el contacte amb els seus membres sigui més fàcil que amb la teva família, amb qui no tens cap grup.
També formes part d’altres grups. Un es diu “Japo”, l’altre es diu “Silent People”, l’altre es diu “5fantásticos”, un altre “Berlin, wir kommen wieder”, un altre “Floretes+1″. Deixes espai a la imaginació per deduir quin tipus de persona deu formar part de cada grup.
Gràcies al whatsapp tens el do de la ubiqüitat.  Formes part de diversos grups, convius amb totes les persones que en formen part durant tot el dia. Pots rebre missatges seus sense que et demanin permís. Pots rebre centenars de missatges, pots dedicar-te mig matí a llegir missatges que no t’interessen o que t’interessen relativament poc o, segons el dia, que t’interessen molt. O, també segons el dia, tu pots provocar l’inici d’una cadena imparable de comunicació virtual.
Formar part de tants grups és dur. Sobretot quan no acabes d’estar convençut de seguir formant part d’algun d’ells. El problema és que et fa cosa sortir-ne perquè tothom ho sabrà. Petit problema. Però si no abandones el grup (aquest grup en concret), seguiràs rebent fotos de nens petits que acaben de néixer, seguiràs rebent vídeos de la Carmen de Mairena i seguiràs rebent cadenes de missatges que si no contestes i reenvies et condemnen a una eterna mala sort. Aquest tipus de grups són els que no t’agraden. I no tens res en contra de la gent que hi ha a l’altra banda, simplement has d’acceptar que formar-ne part pot ser una mica emprenyador.
D’altres grups, però, també ho has de reconèixer,  encara que sigui virtualment, t’omplen moments brillants del dia. Això vol dir que a l’altra banda hi ha gent que t’importa de veritat.
Un dia provaràs d’enviar el tema The other side, de Nebraska, al grup en el que reps vídeos de la Carmen de Mairena. Potser espantes algú i abandonarà corrents el grup. Tothom diu que vagis a veure Searching for Sugar man. Tothom l’ha vista. No hi podràs anar en grup, hi hauràs d’anar sol.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús