Un dia mataràs

Davant de casa teva ha aparegut una dona amb un paquet enorme a les mans. De fet, no era tan enorme però en dius enorme perquè era enormement terrible pel que contenia. Era un paquet ple de gra per a coloms. Amb una cigarreta a la mà i el paquet en qüestió a l’altra s’ha disposat a llençar tot el contingut (del paquet primer i del cigarro després) a la vorera de davant de casa. Un paquet sencer enorme i fastigós de menjar per coloms que, evidentment, ha comportat l’aparició sobtada de desenes, de centenars, de milers i de milions de coloms davant de casa teva que han viscut feliços durant una bona estona i que quan tornin a casa seva explicaran als seus coloms familiars i amics que davant de casa teva hi ha una dona fastigosa que es dedica a alimentar-los i vindran un dia per instal·lar-s’hi eternament o adoptaran casa teva com el resort perfecte per les vacances d’agost, de tardor i fins i tot per la temporada d’esquí.
Els coloms són rates. La dona del cigarro alimenta rates i ho fa davant de casa teva. Odies aquesta dona, odies aquesta dona que no coneixes de res. Et sap greu, però l’odies.
Un dia agafaràs un paquet de coloms (serà el primer paquet de coloms del món) i seguiràs aquesta dona fins a casa seva. Escamparàs el paquet de coloms morts per davant de casa seva amb la intenció que desenes, centenars, milers i milions de gavines enormes apareguin i comencin a obrir els animalons en canal. Deixaran el davant de casa d’aquesta dona fastigós. Ho esquitxaran tot, fins i tot la dona del cigarro quedarà bruta de sang de colom.
Faràs això per treure la ràbia que et fa que vingui cada dia a alimentar els coloms a casa teva. Faràs això o un dia mataràs algú. O la mataràs a ella (no ho pots ni pensar) o mataràs tots els coloms del món. No ho podràs fer. No ho vols fer. Hi ha d’haver altres solucions.
Wraetlic és el nom artístic del dj Alex Smoke. Rats forma part de l’àlbum que ha tret aquest any. Lluís-Anton Baulenas té una novel·la molt radical plena d’animals: Els caníbals. És la primera que vas llegir d’ell. Et sembla que per Sant Jordi caurà la seva última: Quan arribi el pirata i se m’emporti.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús