Seràs alemany

Avui comences una marató. Estan de moda les curses, que si la de bombers, que si la del Corte Inglés, ara has vist que anunciaven la del DIR. Tu no aniràs a córrer. Malgrat que fas esport, creus que no estàs fet per suar tant la cansalada. Et falta fons (i forma segurament també). 
La teva marató comença avui i acaba el dia 20 de juny, el dia de l’examen. T’has de posar les piles amb l’alemany. Estàs estudiant alemany des de fa uns anys, fins i tot abans que comencés la dèria forçada amb aquest idioma. De fet, vas començar a estudiar alemany perquè t’agrada Berlin, el teatre de Berlin i la música de Berlin.  Estàs acabant el B2, que vindria a ser un cinquè curs, i ja fa temps que dius que no tens el nivell, però també saps que si no proves de fer l’examen corresponent ara no ho faràs mai. Ets així. Per tant, vas decidir pagar el que tocava i d’aquí un mes tens l’examen oficial. Coneixent-te, comença una època d’obsessió amb l’alemany. L’aprovaràs tant sí com no. Aconseguir superar reptes és important per tu. L’alemany també és important, diuen. Et pot donar feina.
Ahir, al carrer, just davant de casa teva, vas veure-hi una dona asseguda. Una vagabunda, tapada de dalt a baix amb mantes. No és que no estigués bé del cap, pobra dona, realment feia fred. Al mes de maig i fa fred. Estava llegint una revista. Per curiositat, vas intentar veure quina revista era. Era una revista alemanya. Et va sorprendre. De sobte, et vas plantejar que podia ser una vagabunda vinguda d’Alemanya, el país on aparentment tot va bé. O també podia ser una vagabunda d’aquí, que sap alemany, però no té feina. A veure si no serà veritat que Alemanya és el paradís. A veure si tot serà una estratègia de la senyora Merkel per conquistar-nos. A veure.
Chromatics vénen al Sonar d’aquest any. Al Sonar, no al Primavera, que comença demà. These streets… és un tema del seu últim disc Kill for Love, títol que et fa pensar en la pel·lícula que vas veure ahir, Stoker, una brillant, estranya, divertida i inquietant proposta de Chan-wook Park.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús