Ara canvies

 Fa un any que canvies contínuament. No amb tot, és evident. No t’has tornat moreno, segueixes sent blanc elèctric com sempre has estat. Aquest estiu, encara que ho desitgis amb totes les eves forces, brillaràs enmig de la sorra de la platja. Si t’ofegues, et veuran enfonsant-te enmig de l’aigua. No pateixis.

Tampoc has aconseguit tenir uns braços que deixin bocabadat, no. Vas més al gimnàs però aquest cap de setmana et vas posar una cosa semblant a una samarreta de tires i algú et va dir que eres un nyicris. Hi ha coses que no canviaran mai i d’altres que no han parat de canviar.

La teva vida ha canviat molt. La teva vida sentimental, la teva vida professional, fins i tot la teva manera d’entendre la vida. I tems que encara han de canviar moltes coses més. Tens la sensació que vivies pensant que el món era molt més calmat del que et pensaves. I no, els canvis són com tempestes. El món també.

Ja no escrius el teu blog on l’escrivies abans. Estàs content perquè has fet un salt. Però aquest salt també t’ha suposat canvis i maldecaps. La qüestió -en vas aprenent- és mirar-te els problemes amb perspectiva i no ofegar-te (ni a la platja, ni en un got d’aigua). Ara el fons del blog ja és blanc (abans era més càlid), ara ja no pots justificar els textos (una obsessió que has tingut sempre, escriure-ho tot justificat, ets una mica TOC). Ara et costa més penjar els vídeos aquí. Etc, etc, etc. Però alhora saps que amb el canvi potser arribaràs a més gent (potser no, no ho pots assegurar). Els canvis sempre són per a millor, diuen. Fan patir però són per millor.

John Talabot i Pional estan triomfant amb tots els temes que han fet junts. So will be now n’és un exemple. També triomfen cadascú per la seva banda. Esperes amb candaletes un nou disc de John Talabot, per saber si canviarà o no. Sempre t’agrada que els discos et sorprenguin. Philip Roth és un autor que a vegades es repeteix, però quan canvia et deixa de pedra. Has parlat d’ell més d’una vegada. De fet va ser el primer llibre que vas recomanar en el teu blog (en l’altra versió, però que també pots consultar aquí). Deudas y Dolores és la propera novel·la que llegiràs d’ell.

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús