Fas servir la llengua

Avui has sentit el ministre Wert a la ràdio. No és gran novetat perquè últimament està de gira. De fet, ja el vas sentir fa poc a Catalunya Ràdio i l’ordre de les peces que va tocar va ser més o menys el mateix. És un bon artista.

La frase que més et va quedar del dia de Catalunya Ràdio va ser (no la cites textualment): “Prefereixo no entrar en el tema del Lapao”. Perdona? Ho has sentit bé? És el ministre d’Educació, Cultura i Esports. Si no hi entra ell, qui hi ha d’entrar? Avui, en un l’altre concert de la gira, ha començat amb el mateix foc d’artificis (suposes que perquè s’apropa Sant Joan). Ha defensat amb escreix que el lapao no és una llengua, simplement una denominació i que ell preferia no ficar-se enmig de la polèmica perquè l’últim que vol és que les comunitats estiguin malament entre ells. Has entès que volia dir que ja s’ho faran, que a ell li importa tres pitos, la llengua, el català, el lapao, la cultura i l’educació. Li importa tot ben poc.

Tens la sensació que hauria de patir una mica més pel nivell cultural i lingüístic del país. Sobretot perquè, per tiquismiquis que sonis, et posa molt nerviós que la gent no domini bé la llengua. Sigui la catalana, la castellana, l’alemanya, la xinesa o fins i tot la pròpia, la que està plena de papil·les gustatives. Et treu de polleguera que la gent faci faltes als anuncis. No pot ser que una cervesa catalana escrigui “Què bona!” amb accent. Fa mal d’ulls. Però sobretot no pot ser que una escola d’idiomes tingui com a lema: “El mon es teu”. Sense accent. No pot ser. I no és que hagi caigut l’accent amb el pas del temps, no, perquè ho has vist a algun diversos llocs.

Agafaràs un bolígraf negre i et passejaràs per Barcelona per arreglar aquestes faltes, ja que estàs segur que el Ministre no ho farà, primer perquè no li interessa i segon perquè està en plena gira de concerts. Llàstima que li faltaran subvencions per acabar-la.

Mitzi han tret un disc el 2013 que es diu Truly Alive. Són d’Austràlia. En la teva línia de recordar bones sèries, o almenys sèries que t’han fet “home”, has de tenir un detall amb Neighbours. Encara dura?

 

2 comentaris

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús