Vas a comissaria

Ahir, aquella amiga teva que va plorar pel seu mòbil va estar a punt de tornar a plorar. I no per l’emoció d’haver-lo recuperat, cosa que no ha fet,, ni perquè ja en tingui un altre, no, sinó perquè va anar a comissaria.

Tu només has anat una vegada a comissaria a la vida (sense comptar els cops que t’has renovat el carnet d’identitat. Es va a la comissaria, no?). Hi vas anar una nit que van atropellar un amic teu per culpa teva. Éreu a Figueres, fa molts anys, no devíeu ser ni majors d’edat, encara. Veníeu d’un sopar amb els de la classe i anàveu a prendre alguna cosa. Coca-cola, segur. Al semàfor del pas de vianants, vas començar a perdre la paciència. No venien cotxes i no es posava verd. Tu li vas dir al teu amic: “Passem, va, que no ve ningú”. El teu amic et va dir que no, que no costava res esperar que es posés verd. Tu vas insistir, vas insistir tant sense aconseguir res que vas decidir passar en vermell. El teu amic, atabalat, et va seguir, potser pensant-se que ja era verd. No venia cap cotxe, no, venia una moto sense llums, que no va tenir temps de frenar i es va endur el teu amic per davant. Vau acabar a urgències i tu després a comissaria. El teu amic està bé. Tu ho recordaràs tota la vida, això.

Ahir, a la teva amiga, la van citar a comissaria per veure el vídeo del dia del robatori. Es veu que sí que serveixen per alguna cosa les denúncies. Abans de posar-li el vídeo li van preguntar si estava preparada. Ella es va fer la forta i va dir: “Ja vaig plorar prou aquell dia”. Però veure la parella de nois macus que li van robar l’iPhone, sense vergonya, la va fer sentir com una merda. Realment no saps si és gaire bona idea poder veure aquells moments en què et sents totalment patètic. Tens clar que no voldries tornar a veure mai més el moment que vas fer creuar el teu amic en vermell, aquell dia.

El tercer capítol de Black Mirror té molt a veure amb aquest post. El segon té com a leit-motiv la cançó d’aquest post, interpretada per Irma Thomas. El primer va ser el que més et va agradar.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús