No prendràs el sol

El temps és un tema que tothom té a la punta de la llengua. Parlar del temps és un recurs explotat últimament fins a esgotar la pacència de qualsevol. Encara que et faci vergonya, tu també has deixat anar algun dia la frase: “Aquest estiu no hi haurà estiu”. I et dol, però és que en el fons et preocupa.

Aquest any que les obligacions laborals a l’estiu brillen per la seva absència, t’havies proposat posar remei a la teva blancor i vas dir-te que des del mes de maig prendries el sol un parell d’hores cada dia. Aquest moment ociós et permetia, al mateix temps, preparar projectes propis, procés que, acompanyat d’un color de pell més animat, segur que hauria obtingut millors resultats. Però entre una cosa i altra (tenint en compte que tampoc et saps estar estirat com un llangardaix), el sol l’has vist ben poc. L’has vist ben poc, també, perquè realment n’ha fet poc. I els homes del temps de Tv3 no auguren setmanes al teu favor, tampoc.

Ahir vas veure El Temps a Tv3. I van fer una cosa que fan sovint i que no pots entendre. Quan acabaven les notícies, just abans de passar al petit espai publicitari previ a la secció meteorològica, la presentadora va dir: “I després de la publicitat sabrem si aquesta setmana pujaran o no les temperatures”. Els agrada crear misteri amb el temps. I no entens per què. Et preguntes com serien tot un espai informatiu que seguís aquesta filosofia. “Després de la publicitat sabrem si Rajoy apujarà o no els impostos” (En aquest cas el misteri és poc). “Després de la publicitat sabrem si han caigut o no les torres bessones”. Per molt que la informació del temps sigui menys transcendent que un atemptat terrorista, veus clar que estem perdent una mica el nord. Els gèneres es barregen i els informatius a vegades semblen una pel·lícula d’en Tarantinto. I t’agrada sovint, en Tarantino, però per sort no fa informatius.

Jamie Jones forma part de Hot Natured, que van actuar al Sonar d’aquest any. Summertime és un dels temes més coneguts del dj britànic. Una de les lectures d’estiu que més recordes de quan eres adolescent és Entrevista amb el Vampir, d’Anne Rice, autora que, vista amb la distància, es pot quedar allà. A la distància.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús