Parles per no dir res

Xerres pels descosits. Més d’una vegada t’embales i la gent no et sap parar. Parlaries amb les parets. Hi ha poques situacions en les que aconsegueixis controlar la teva incontinència verbal. Per ara no t’has fet pesat, creus, o almenys tothom et segueix dirigint (i rebent) la paraula.

Tot i així, hi ha situacions que encara sobrepassen la teva capacitat de controlar-ho tot a través d’un excés de discurs. Perquè, no ens enganyem, a vegades si parles tant és perquè és una bona manera de tenir la situació controlada, de ser el responsable del timó. Tens pànic, i no ets l’únic, a l’imprevist, a tot allò que et pot suposar un trencament intern. També et fan por aquelles situacions en les que mana l’altre perquè tu no en coneixes les regles. Parlar tant a vegades vol dir no dir res.

Una d’aquestes situacions que et sobrepassen és anar a tallar-te els cabells. La conversa amb algú que veus cada dos mesos (una mitjana) té unes regles marcades per la convenció que t’incomoden. Intentes trencar-les establint-hi un fals vincle de confiança (amb la perruquera) però mai no acaba de funcionar. L’intercanvi de rèpliques està ple de banalitats.

Ahir a la tarda no vas anar a tallar-te els cabells, no. Vas anar a depilar-te l’esquena. No ets un ós, no vols donar aquesta imatge de tu, però fa un any vas ser impulsiu i vas dir que no volies tenir ni un pèl a l’esquena. Absurd, però va ser així. Ahir, tombat i rebent les cremadetes del làser, vas haver de mantenir una conversa amb la Sheila. La Sheila i tu teniu molt poc en comú, però vas parlar com mai. Era una bona manera de superar el dolor de les cremadetes i de fer veure que a tu també t’encanta el reggaeton. El tema va ocupar la meitat de la sessió depilatòria.

Talk Talk van començar el 1981, l’any que tu vas néixer. El 81 també va néixer Elijah Wood, protagonista de Everything is Illuminated, pel·lícula dirigida per Liev Schriber, basada en una novel·la de Jonathan Safran Foer.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús