Ets un porc

Aquest post no et donarà feina. Al contrari, farà que ningú vulgui contractar els teus serveis culturals i/o intel·lectuals durant un bon temps. Els altres serveis que ofereixes segurament seguiran tan demanats com ara. Fer riure sempre t’ha sortit bé, sigui pel teu humor punyent o per les ficades de pota que sols practicar. Ahir va ser un d’aquests dies.

Ahir van arribar uns gairebé desconeguts a qui els deixes el pis durant una setmana. Vénen de fora d’Europa a fer turisme, a conèixer la ciutat, a gaudir del sol, de les experiències culturals de la capital, i del menjar català (i espanyol -molta gent ve a Catalunya imaginant-se que les Tapas són el prat tradicional dels catalans). No els coneixes de res, de fet. Tenies por de trobar-te vés a saber qui, de deixar el teu pis, que t’agrada tenir tan ordenadet, a algú que el deixés brut, que en pintés les parets o que cremés el sofà en una foguera post-Sant Joan. Però només d’arribar ja vas veure que eren gent de molt bona pasta. T’entenies amb el noi, que parlava anglès, idioma que vas perdent a favor d’un alemany que tampoc no saps gaire bé.

En resum, la primera trobada amb ells va ser fantàstica, et van semblar encantadors, sobretot quan el noi et diu que t’han portat un detall del seu país. I tu, ben nerviós perquè no els havies comprat res, els diu que moltes moltes moltes gràcies. Ja era el final de la trobada. Tu te n’aniries de casa al cap de dos minuts. Havies d’agafar una bossa de la nevera que ja tenies a punt i un fuet. I en agafar el fuet vas pensar: calla, típic català, regala’ls un fuet, que quedaràs la mar de bé. I així ho vas fer, els vas explicar que era un menjar molt tradicional i que segur que els encantaria. Ells t’ho van agrair amb un gran somriure. Tu te’n vas anar nerviós per haver superat bé el moment de cortesia, però al cap d’una estona et va venir al cap. Els teus convidats són de Tunísia. A Tunísia no mengen porc, de fet creus que està prohibit. Vas quedar molt, però molt i molt bé. Patètic. El més important és que a l’etiqueta del fuet hi ha un porc dibuixat.

Disinformation és un tema de l’últim disc de Oscar Mulero. El primer cop que el vas escoltar, després que te’l regalessin, et va costar pair-lo, però ara és una experiència vàlida per a nits d’ofuscació. Quan se t’ennuvola el cervell, últimament et poses un capítol d’Aída. Sembla mentida però és una gran sitcom. Els seus personatges, pel que sembla després d’això d’ahir, tenen el mateix nivell de coneixements culturals que tu.

3 comentaris

 • Susanna Àlvarez i Rodolés

  28/06/2013 11:24

  Mentre no et puguin dir mai “De porc i de senyor se n’ha de venir de mena”, tu tranquil…
  Bon divendres, Mallol!
  Ep, i que la subscripció gratuïta a l’ARA encARA no m’ha ariibat…
  SU

 • cmallol

  28/06/2013 19:34

  Su, quan jo tingui la subscripció gratuïta, la compartim, d’acord? :)

 • David Plana

  28/06/2013 20:15

  M’encanta la confessió que quan et van regalar el Cd et va costar pair-lo… Pobres, els qui te’l van regalar, no? ;)

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús