Deixes rastre

Ahir vas tornar a casa després d’una setmana d’exili. Exili perquè havies cedit el teu pis als turistes desconeguts que no mengen fuet i a qui tu vas regalar fuet (veure aquest post). I temies que haurien llençat el fuet a les escombraries sense atrevir-se a dir que no en podien menjar, però el més sorprenent és que te’l vas trobar a la nevera, mig menjat. No entens si van tallar-ne un tros per fer veure que n’havien menjat (amb cortesia) o si realment en van menjar.

Tornar a casa, doncs, t’ha pertorbat en alguns aspectes. La presència dels habitants circumstancials hi ha deixat un rastre. I no només el fuet. Vas netejar i no havies trobat mai tants cabells llargs al teu pis. És el que té tenir-hi dues dones. Aquests convidats ho han deixat tot prou net, però també han deixat galetes que no es volien endur de retorn i una salsa de pebrot picant que no faràs servir i que guardaràs un temps a la nevera fins que et faci mal als ulls.

Les coses es queden el temps que tu vols que es quedin. Les històries del passat costen de pair, sobretot si les acompanyes d’una espècia tan extrema com el pebrot picant en crema. Has de fer un esforç per viure de nou, malgrat el rastre dels amics tunisians, malgrat el rastres dels actes que no et fan sentir orgullós, malgrat les coses bones que t’havien fet creure que sempre ho serien. Els rastres es queden, però, com passa amb els cabells, a vegades s’han d’escombrar.

La pseudo-poesia del post d’avui potser també necessitaria una escombrada.

Almenys la cançó que acompanya el post és festiva. Feia dies que no en penjaves cap de tan ballable. Henry Krinkle, a Soundcloud, hi té com a foto de perfil la imatge de Travis. Tots dos noms són del protagonista de Taxi Driver, pel·lícula que ja vas esmentar al teu blog. Shutter Island és del mateix director, però no n’havies parlat encara, creus. I mira que t’agrada. Arribarà un dia que no recordaràs ja quines pel·lícules has esmentat, quins llibres o quines obres de teatre.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús