Has suspès

Eres un alumne dels que feia rabieta, perquè treies bones notes, perquè feies preguntes a classe, perquè queies bé als professors. Gairebé sempre va ser així. No eres un pilota. És a dir, quan feies preguntes no t’estaves amb el dit aixecat perquè et veiés el professor i per demostrar que estaves ficat a aclasse. No, trenquem el mite. Tu estaves realment interessat en el que s’explicava a classe. És fort, però és així. En el fons, anar a classe t’agradava.

No t’agradava, però, per exemple, Química. No t’agrada, tampoc, Física. No feies preguntes a classe. Feies les preguntes que calien per entendre-ho una mica més i potser poder aprovar. Et van servir. Vas aprovar. Patint, perquè anar tan just no et passava mai, però vas fer-ho.

Una altra assignatura amb la que vas patir, sobretot quan vas fer BUP, va ser Educació Física. No has destacat mai pel teu gust pels esports ni per la teva elasticitat, i un any, no recordes si a segon o a tercer, el contingut d’un dels trimestres de l’assignatura era Bàdminton. Sí, Bàdminton. Us passaríeu hores i hores amb la ploma (el que en diríem la piloteta) i una raqueta. Et van posar una parella, tan o més patosa que tu (ella sap de qui parles), i vau gaudir d’un trimestre d’ajupiments continus per recollir la “piloteta” que no aconseguíeu mantenir enlaire més de 3 segons.

No estàs acostumat a fracassar a l’escola, als estudis. Sempre havies tret molt bones notes. Tot i que ja sabies que l’examen oficial de 5è d’alemay no t’havia anat gaire bé (tenint en compte que només fa tres anys que estudies, però ets tan exigent, tan…), quan avui has sabut que havies suspès pels pèls (has tret la nota límit per aprovar) t’has ensorrat una mica. Per la vida a vegades s’hi va esperant l’apovació dels altres. Potser no és la millor manera.

Work it to the bone és una manera de definir com t’esforces tu a fer les coses. Cert que amb l’alemany podies haver anat més a fons. De fet, saps més de música electrònica que d’alemany. Aquest tema és del 88, quan tu encara eres molt petit. El 88 també es va publicar El ocho, de Katherine Neville, novel·la que et va enganxar i alhora decebre. Com et passa amb l’alemany.

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús