No l’encerten

No tens res en contra dels homes del temps, tot i que n’has parlat més d’una vegada en aquest blog. No t’estàs tot el dia tancat a casa, mirant la tele, tot i que més d’un cop escriguis sobre això. Precisament avui has voltat tot el matí, de reunió en reunió, per Barcelona. I has pogut comprovar que fot una calor impressionant. I els homes del temps i tot l’univers va dedicar dies i dies al concepte: “Aquest estiu no farà calor”. Té collons.

De fet, la nit que has passat també ha estat maca maca maca. Perquè pogués tenir lloc aquesta tempesta de la que tots parleu avui, abans havia de fer una xafogor insuportable. I l’ha feta. I dormir així no és fàcil.

Tampoc deu ser fàcil pronosticar el temps que farà, sobretot quan cada vegada hi ha més factors alienígines que afecten la climatologia, començant per l’efecte hivernacle (raó vintage).

El fet és que els homes del temps gairebé no l’endevinen mai. Tot i així, tothom espera el temps amb candeletes i tothom se l’acaba creient. Potser s’ha convertit en un joc, perquè no pot ser altra cosa. T’agradaria conèixer un meteoròleg que t’expliqués les seves vicissituds, per entendre com pateixen. Perquè patir, pateixen. Almenys cada vegada que han d’excusar-se pels errors, els veus patir. Ahir, per exemple, que la tempesta havia de tenir lloc tota la tarda a Barcelona, van explicar que amb el poc espai de temps (valgui la redundància) que tenen, no poden explicar tots els matisos. Dubtes de si els explicarien si tinguessin tres quarts d’hora d’espai pel seu programa.

Game for fools és el que és a vegades mirar el temps, però també un tema de Jamie Lidell, que va venir al Sonar 2013 i no et va agradar gaire. A Crims, una sèrie de Tv3, sempre plovia. No et faria res tornar-la a veure.

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús