Et fas vell

Has entrat al vagó del metro com has pogut. Unes noies estrangeres t’han empès per passar elles primer. Quan et toquen al metro sempre penses que t’estan intentant robar. Però aquestes noies, no. Aquestes noies de disset anys, o de vint, tenien ganes de seure. Pobretes, que cansades estaven. Ser maleducat cansa molt.

Seure al metro és un tema, les regles del qual haurien d’estar escrites amb detall.  És evident que hi ha unes butaques especials per a gent gran, i tu sempre les respectes. De fet, seus poc al metro, però a vegades, sobretot quan vas carregat, busques el teu seient, la teva salvació. Tot i així, fins i tot en aquests moments extrems en què, carregat com una mula (és una cosa que fas sovint), has aconseguit seure, si arriba algú més gran, o amb problemes de salut evidents, cedeixes el teu lloc encantat. Fins i tot hi ha alguna cosa en aquesta cessió qeu et recomforta. El plaer d’haver realitzat la bona acció del dia, potser és això.

Malgrat tot, a vegades, la recompensa no és la que t’esperaves. Avui t’has aixecat de seguida que has vist una dona de setanta anys (creus) que entrava amb el seu home (més gran). Potser has trigat uns segons, però t’has aixecat prou ràpid. La dona t’ha mirat agraïda, però l’home del costat t’ha clavat un moc. No literal, per sort. Ha deixat anar que els joves no els teniu mai en consideració i que no entén per què heu de seure quan hi ha gent com ells que ho necessiten més. Tu els has dit que t’estaves aixecant per deixar-los el lloc, però l’home ha seguit traient fum. Ser maleducat és un vici. L’home s’ho passava bé.

Sempre que et passen coses d’aquestes et preguntes si tu, quan et facis més gran, també seràs així. T’agradaria que no, però sospites que seràs igual o pitjor que aquest home, malauradament.

Never grow old és un tema de Floorplan que vas ballar per primer cop a Berlin. Val més ballar ara que potser quan siguis gran… Quan siguis gran tornaràs a llegir un llibre que et va marcar molt de petit. En Bolavà, detectiu, d’en Folch i Torres.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús