T’han destruït el cervell

Cada dia que passeges per Barcelona, t’adones que, malauradament, hi ha més gent demanant monedes. Ho fan de maneres molt diverses: alguns porten el cartellet on hi expliquen els seus problemes familiars, altres venen llibres de poemes autoeditats, altres et recorden que t’ha caigut un somriure, i molts canten cançons al metro.

Tothom es pensa que pot cantar. I tothom es pensa que els donaran monedes per cantar. Hi ha gent que ho fa bé, hi ha gent que ho fa com pot i hi ha gent que millor que fes alguna altra cosa. Millor que fessin alguna altra cosa, no només perquè canten fatal, sinó perquè aconsegueixen perturbar-te i treure el pitjor de tu mateix.

Al metro, o al tren, normalment llegeixes. Quan, per mala llet, puja un músic al vagó, has begut oli. La lectura, en aquestes condicions, és impossible. Ranxeres, valsos o música rap no acompanyen gens bé la història que duus literalment entre mans. I molt menys quan, com avui, els senyors músics del metro, porten micròfons i altaveus incorporats. Altaveus propis d’una discoteca, per la seva mida i el seu volum. Avui, la seva música se t’ha ficat dins del cervell i t’ha destruït centenars de neurones, una a una. Hi ha hagut un moment que has estat a punt de demanar-los que baixessin el volum. No t’has atrevit. T’ha semblat una falta de respecte, que, en el fons, és el que ells estaven fent amb tu.

Only good for Train d’Oliver Schories seria molt més agradable d’escoltar que la ranxera a tot volum que t’han enxufat avui a la línea verda del metro i que ha impedit que seguissis amb la lectura de Fahrenheit 451, de Ray Bradbury.

1 comentari

 • ian fletcher

  25/07/2013 13:09

  Crec que sentir parlar certs politics destrueix molt mes neurones que viatjar pel metro.
  Si, els artistes del metro no son sempre els millors, ok.
  Molestan la lectura, si.
  Crec que un 20% son bastant bons peró.
  I si no estas llegint, no molestan. Fins i tot mereixan una moneda :)

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús