Ets rata

Ahir, just després de comprar una entrada pel cine, una noia de poc més de 35 anys, us va demanar, a tu i a l’amic amb qui anaves, si li podíeu donar alguna moneda. Ho va dir més d’un cop i tu vas reaccionar dient que no. De fet, i sabent que confessar això potser és políticament correcte, gairebé mai no dones cap moneda. A Barcelona, maluradament, cada vegada hi ha més gent que demana i la cosa et bloqueja. No saps si és un instint rata o una creença més profunda.

Us vau ficar al vestíbul del cinema, però era massa d’hora i amb el teu amic vau decidir tornar a sortir al carrer. Vau haver de passar altre cop per davant de la noia en qüestió, que us va aturar de nou i us va demanar si faríeu servir el val de descompte que donaven amb l’entrada de cinema (un val per aconseguir una entrada més barata). Tu vas respondre que sí,que el faries servir, que te’l quedaves, per tant, però el teu amic, en canvi, li va donar. I aquí et vas sentir realment malament. No per culpa del teu amic, sinó per la teva negativa automàtica a donar res a la gent que demana al carrer. Te’n vas adonar que potser t’estàs tornant un insensible. De fet, és cert que faràs servir aquest descompte, perquè t’agrada anar al cinema, però també és cert que no t’hauria costat res donar-li.

La qüestió és que per poder veure la pel·lícula vau haver de tornar a passar per davant de la noia que, com si res, us va tornar a demanar monedes. Ja no vau respondre. No teníeu paraules i tu, pel que sembla, no tenies, ni tens, ni sentiments, ni moral, ni res. Però sí massa sentiment de culpa. No n’aprendràs mai.

Too insistent és un tema de The Do amb un remix brillant de Trentemoller. A les “o” dels dos grups els falta una ratlleta que amb el teu alfabet no pots escriure. No és que no li hagis posat per rata, per estalviar-te-la. La pel·lícula que vas veure ahir era Guerra mundial Z, de Marc Forster, basada en un llibre de Max Brooks. Les seves “o” no tenen ratlletes.

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús