Has canviat

Aquest cap de setmana la teva vida ha canviat.

Durant 11 anys i mig vas compartir pis a Sagrada Família. Vau començar sent cinc. Cinc!!!! Cinc que van anar canviant. No oblidaràs mai l’any que allò semblava, com sempre dius, l’Hostal Royal Manzanares. Sempre havien estat amics, els teus companys de pis, i aquell any vau haver d’anar rebent desconeguts que s’hi estaven només uns quants mesos. Uns van funcionar millor que els altres. Uns escombraven i netejaven bé; els altres treien la pols dels mobles amb una escombra.

Després d’aquests anys, te’n vas anar a viure sol en un estudi molt xulo, petit però mono i modern, on hi vas estar un parell d’anys. O una mica més. Uns mesos, fins i tot, amb parella. Però la relació demanava més espai i vau acabar movent-nos a un pis xulíssim on vau començar a establir-vos amb perspectives de futur. Però, un dia, les coses canvien, i us vau separar. Dius un dia, però és evident que les coses no van canviar només en un dia. Tu ho saps. Encara hi estàs treballant.

Des de llavors, havies viscut sol en un pis que excedia les teves mesures físiques i mentals. I aquest cap de setmana has començat a compartir-lo de nou. Amb una amiga.

No explicaries tot això si no fos perquè aquest canvi ha estat un canvi de debò. Aquest cop sí que, amb un sol dia, se t’han remogut moltes coses per dintre. Heu canviat mobles de lloc, heu reordenat la cuina. Els canvis són importants i, per fi, sembla que t’has adonat que les coses han canviat de debò. I això sempre remou una mica.

One Day, d’Asaf Avidan, és un tema més comercial que els que penges normalment. Asaf Avidan és isrealià. David Grossman també. Tens el llibre Tota una vida pendent de llegir.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús